Alltid någon annan som väntar : röster från äldreomsorgen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2014-03-11
Upplaga
1
Förlag
En bok för alla
Dimensioner
215 x 135 x 17 mm
Vikt
294 g
SAB
Ohfe-c
ISBN
9789172216846

Alltid någon annan som väntar : röster från äldreomsorgen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2014-03-11

Slutsåld

Denna antologi innehåller bidrag från anhöriga, vårdtagare och personal. Boken har tillkommit efter ett skrivupprop i föreningen Liv i Sveriges regi, och ger en bred bild, från positivt till negativt, av den svenska äldreomsorgen i dag. Den kör av röster från äldreomsorgen som kommer till tals i den här boken sjunger i många tonarter och i såväl dur som moll. Som helhet är innehållet berörande, ibland upplyftande, ibland upprörande; emellanåt underhållande men ofta sorgligt. Närheten till döden gör sig påmind i många av texterna. Döttrar berättar om sina mödrar, undersköterskor berättar om sina omsorgstagare och ibland om sina arbetskamrater. En lillasyster sörjer sin storasyster som glider in i demensens grumliga värld, en brorsdotter gläds åt att hennes farbror fortfarande kan bestämma över sin vardag med hemtjänstens hjälp. En dotter är lättad över att modern till sist fick plats på ett äldreboende där hon sågs som en individ och fick möjlighet att skämta och sjunga på sitt modersmål med en landsmaninna i personalen. En annan dotter sörjer och förbannar de kränkningar som mamman utsattes för på ett annat äldreboende. Några av rösterna tillhör de äldre själva.

Så skriver Marta Szebehely, professor i socialt arbete i sina kommentarer till antologin Alltid någon annan som väntar. Röster från äldreomsorgen. Äldreomsorg bör betraktas som en mänsklig rättighet. Ingen ska behöva oroa sig för vare sin egen eller sina närståendes ålderdom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alltid någon annan som väntar : röster från äldreomsorgen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Titeln säger allt.
    Malin, 22 augusti 2019

    En fantastiskt både fin och hjärtskärande bok. Äntligen en bok där de äldre själva kommer till tals angående äldrevården, och inte bara politiker och anhöriga.

Visa alla 1 recensioner