Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2015-04-27
Förlag
En bok för alla
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
The graveyard book
Illustratör/Fotograf
Chris Riddell
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
184 g
SAB
uHce
ISBN
9789172217027
Kyrkogårdsboken (pocket)

Kyrkogårdsboken

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-04-27

Slutsåld

Mördaren Jack kommer aldrig att sluta leta efter barnet som kom undan. Han slutförde nästan sitt uppdrag; mamman, pappan och ett barn, alla döda. Men en i familjen undkom. Barnet växer upp skyddat av sina fosterföräldrar och alla de andra varelserna som lever på kyrkogården, hans nya hem. Pojken, som kallas för Ingen, växer upp och hålls hela tiden gömd på kyrkogården, eftersom mannen som mördade hans familj fortfarande är ute efter honom...
Varje kapitel kan läsas som ett eget spännande äventyr och innehåller en illustration av den världsberömda illustratören Chris Riddell.

Neil Gaiman har fått en stor skara fans med sina böcker "Coraline" och "Odd och frostjättarna" som även de finns utgivna av En bok för alla, och det här är ännu en av de historier som kommer att smyga sin in under huden på läsarna.

"Den går att läsa som en alldeles vanlig saga för barn i, låt oss säga mellanstadieålder men räkna med att vakna barn i alla åldrar kommer att uppskatta den. Den existentiella undertexten kommer, som i alla goda historier, att smyga sig in i ryggraden på läsaren." Lotta Olsson DN.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kyrkogårdsboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande
    Ida Bromée Mellberg, 26 augusti 2015

    Annorlunda genomtänkt story. Välskriven och genomtänkt. Intressant och spännande med lätt för läsaren att leva sig in i och måla upp framför sig.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kyrkogårdsboken