AP-fonden, "bromsen" och din pension (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Ohac
ISBN
9789172232198
AP-fonden, "bromsen" och din pension (häftad)

AP-fonden, "bromsen" och din pension

Häftad Svenska, 2004-09-01
149
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den 28 maj 2004 hade politikerna sitt första sammanträde för att bestämma om man skulle ta pengar från AP-fonden. Den 16 juni 2004 bestämde politikerna att några pengar inte skulle tas. Men vad betyder det beslutet egentligen? Man säger att "pensionssystemet har en skuld till staten" och att man inte skall ta pengar nu. Slutsatsen blir att detta, som skulle vara ett slutligt beslut, bara blev ett i raden av de många steg som oundvikligen tycks leda mot att pengar tas och pensionssystemet försvagas. Hotet mot pensionerna ökar.

Läs om denna cirkus, men också om de stora brister som finns i det nya pensionssystemet och om vad du behöver tänka på när det gäller din egen pension. KG Scherman var tidigare Generaldirektör för Riksförsäkringsverket. Han ägnade mycket tid under 80-talet åt att förklara varför en reform av det gamla ATP-systemet var nödvändig, han presenterade i början av 90-talet ett förslag om hur det skulle gå till och han stödde förslaget år 1994 om principerna för ett nytt pensionssystem. Men sedan har det gått snett, principerna övergavs och numera är det bara pengar som räknas och intresset för pensionerna har försvunnit, det är den tes han utvecklar i den här boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. AP-fonden, "bromsen" och din pension
  2. +
  3. Föräldraguiden vid autism och adhd : Så vägleder du ditt barn från ung till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Föräldraguiden vid autism och adhd : Så väglede... av Katarina A Sörngård (inbunden).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Gustaf Scherman

  • Pensioner på villovägar : orsaker och lösningar

    Karl Gustaf Scherman

    KG Scherman var tidigare generaldirektör för Riksförsäkringsverket. Han ägnade mycket tid under 80-talet åt att förklara varför en reform av det gamla ATP-systemet var nödvändig, han presenterade tillsammans med sina medarbetare i början av 90-tal...