Styrelsearbete i noterade bolag : en handledning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Jure
Dimensioner
243 x 165 x 5 mm
Vikt
180 g
ISBN
9789172232747
Styrelsearbete i noterade bolag : en handledning (häftad)

Styrelsearbete i noterade bolag : en handledning

Häftad Svenska, 2007-01-01
330
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att vara styrelseledamot i ett aktiebolag är många gånger ett stimulerande uppdrag som ger möjlighet att påverka bolagets skötsel och dess affärsmässiga utveckling. Samtidigt är man som styrelseledamot ansvarig för att organisationen är ändamålsenlig och utformad så att bolagets ekonomiska förhållanden kan skötas och kontrolleras på ett betryggande sätt. I ett noterat bolag är styrelseuppdraget också ofta förenat med en medial uppmärksamhet och övervakning. Styrelseledamoten behöver därför vara insatt i vilka regler som gäller för styrelsearbetet. Det är dock idag lättare sagt än gjort. Liksom på många andra områden in samhället, har lagar och regler ökat i omfattning. För styrelsearbetet i noterade bolag gäller både lagregler och självregleringen på aktiemarknaden.

Syftet med denna bok är att på ett lättfattligt sätt behandla ett antal viktiga områden för styrelsearbetet och för vart och ett av dessa områden sätta samman de regler som gäller i lagar och självregleringen, så att man inte skall behöva inhämta information från olika håll för en särskild fråga. Boken behandlar situationen som den är i december 2006.

Av författarna är Jonas Bergh och Katarina Goulet advokater. Anna Gårdö och Camilla Holmkvist är biträdande jurister. Samtliga är verksamma inom specialistgruppen för Kapitalmarknadsfrågor och Bolagsrätt vid Ashurst advokatbyrå AB.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Styrelsearbete i noterade bolag : en handledning
  2. +
  3. Det nya styrelsearbetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det nya styrelsearbetet av Rune Brandinger (inbunden).

Köp båda 2 för 779 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Bergh