Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2009-09-25
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
270 x 210 x 10 mm
Vikt
680 g
SAB
Qcaa,Pmbb
ISBN
9789172233768
Den tekniske kocken : recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket (häftad)

Den tekniske kocken : recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket

(1 röst)
Häftad Svenska, 2009-09-25
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?

DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.

PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin

RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.

PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Den tekniske kocken : recept och förklari...