Momsens faktureringsregler, m.m. (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2010-07-30
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
ISBN
9789172234178
Momsens faktureringsregler, m.m. (häftad)

Momsens faktureringsregler, m.m.

Häftad Svenska, 2010-07-30
270
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I "Momsens faktureringsregler, m.m." får läsaren det titeln uttrycker. En grundlig genomgång ges av de särskilda faktureringsregler som gäller för momsen. Dessutom berörs även i viss mån för sammanhanget bl.a. redovisningsreglerna för momsen, periodisk sammanställning, bokföringslagen och kraven på att ha kassaregister.

Frågor som i första hand behandlas i denna skrift är: vem som är faktureringsskyldig, när faktureringsskyldighet inträder, vad fakturan skall innehålla och hur faktureringsskyldigheten skall fullgöras. Innehållsförteckningen ger i sig denna överblick. Läsaren hittar därför mycket lätt till sitt problem om fakturan och momsen via innehållsförteckningen, där nyss nämnda frågor är rubrikerna till de centrala kapitlen 2-5. En särskilt matnyttig del i boken är avsnitten under 4.4, där det finns en genomgång av alla punkter som mervärdesskattelagen ställer upp för att en faktura över huvud taget skall anses föreligga enligt mervärdesskattelagen. Det är något annat än vad som vanligen benämns faktura enligt bokföringslagen. Dessutom tar denna bok upp bl.a. tillämpningsproblem och de momsmässiga faktureringsreglernas förhållande till andra begrepp inom mervärdesskattelagstiftningen än det för dem gällande näringsidkare, såsom skattskyldig och registreringsskyldig, samt förhållandet till bokföringslagens regler om verifikation av affärshändelsen. Särskilda frågor för sammanhanget om mellanmän och factoring behandlas också. Reglerna som berörs är de som gällde per den 1 januari 2010.

Björn Forssén är advokat och arbetar med bl.a. skatterättsliga frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Momsens faktureringsregler, m.m.
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt upplaga 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt up... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 841 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »