KonkursArbetsrätt : om arbetsrätt och lönefordringar i konkurs och företagsrekonstruktion (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
588
Utgivningsdatum
2013-11-30
Upplaga
5
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
248 x 170 x 45 mm
Vikt
1346 g
SAB
344.01,346.485078,Ohab-c,Oekb-c
ISBN
9789172235403

KonkursArbetsrätt : om arbetsrätt och lönefordringar i konkurs och företagsrekonstruktion

Inbunden, Svenska, 2013-11-30
623 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
KonkursArbetsrätt - femte upplagan - är boken för alla som handlägger frågor om arbetstagares rättigheter och skyldigheter i samband med konkurser och företagsrekonstruktioner. Den vänder sig till konkursförvaltare, rekonstruktörer, kronofogdar, fackliga företrädare m fl.

De arbets- och insolvensrättsliga frågor som den praktiska tillämpningen ger upphov till besvaras utförligt i KonkursArbetsrätt. Det har efter domar i EU-domstolen och Högsta domstolen visat sig att reglerna inte alltid kan tillämpas som de är uttryckta i lagtexten.

Lönegaranti kan numera utgå även vid en företagsrekonstruktion. Vid en företagsrekonstruktion aktualiseras vidare en rad frågor angående rättsverkningarna av ett offentligt ackord.

I en inledande avdelning beskrivs konkursförfarandet - och förfarandet vid företagsrekonstruktion och likvidation - så att arbetsrättsfrågorna sätts i sitt rätta sammanhang. De arbetsrättsliga reglernas tillämpning vid konkurs redovisas i en särskild avdelning, följt av en utförlig redovisning av de lagar och principer som styr löneskyddet vid konkurs. Handläggningsfrågor gällande lönegarantibeslutet och statens regress behandlas därefter.

I en särskild avdelning redovisas hur de arbetsrättsliga reglerna och reglerna om löneskydd ska tillämpas vid en företagsrekonstruktion. Särskild uppmärksamhet ägnas åt situationen i samband med ett offentligt ackord, lönegarantireglerna och statens regress.

Boken innehåller även checklistor och manualer samt aktuella lag- och andra författningstexter. Innehållet är uppdaterat per den 1 september 2013.

Erik Danhard är advokat och verksam vid Hamilton Advokatbyrå i Stockholm. Han har varit expert i förmånsrättskommittén och utredningen om en förändrad modell för lönegarantins finansiering samt har haft uppdrag i de allra största företagsrekonstruktionerna i Sverige. Erik Danhard är ofta anlitad som föredragshållare inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. KonkursArbetsrätt : om arbetsrätt och lönefordringar i konkurs och företagsrekonstruktion
  2. +
  3. Gäldenärens avtal : vid företagsrekonstruktion och konkurs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gäldenärens avtal : vid företagsrekonstruktion ... av Marie Karlsson-Tuula (häftad).

Köp båda 2 för 1128 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Danhard

Bloggat om KonkursArbetsrätt : om arbetsrätt och lön...