Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om brottsbalken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
571
Utgivningsdatum
2014-01-10
Upplaga
5
Förlag
Bruun Juridik
Dimensioner
242 x 163 x 35 mm
Vikt
1157 g
SAB
Oeb-c,345.485
ISBN
9789172235472

Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om brottsbalken

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2014-01-10
562 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ett kostnadsfritt supplement som uppdaterar boken per den 1 juli 2016 kan laddas ned genom att klicka på: Ladda hem pdf-fil.

Brott och påföljder är en modern läro- och referensbok i straffrätt som blivit mycket uppskattad. Boken utkommer nu i sin femte reviderade upplaga.

I bokens allmänna del kommenteras främst brottens rekvisit, förstadierna till samt medverkan vid brott, liksom nödvärn, laga befogenhet och de andra straffrihetsgrunderna. I den s.k. brottskatalogen kommenteras samtliga gärningar i brottsbalken, många med hänvisningar och illustrativa exempel från rättspraxis.

Slutligen kommenteras de straff och andra påföljder som kan följa på brott. I avdelningen om påföljderna har framställningen koncentrerats till de kapitel som anger huvudlinjerna för de olika straffen och påföljderna samt straffmätningen. Reglerna om preskription och framför allt förverkande har också getts ett ganska stort utrymme.

Sedan den förra upplagan har det skett ett flertal lagändringar, av vilka främst kan nämnas de i brottsbalkens sjätte, tionde, fjortonde och
femtonde kapitel. Utöver detta har i fjärde kapitlet även straffbelagts kränkande fotografering och olaga förföljelse. Under senare år har också tillkommit ett flertal intressanta rättsfall.

Författare till boken är Gösta Westerlund, universitetslektor i straffrätt vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, advokat Mats Dahlström, huvudansvarig för rättsutbildningen vid PHS samt juris licentiat Anette Strand, verksam inom kriminalvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om brottsbalken
  2. +
  3. Register över tillträdesförbud vid idrottsarrangemang. Ds 2013:77

De som köpt den här boken har ofta också köpt Register över tillträdesförbud vid idrottsarran... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 743 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Brott och påföljder : en lärobok i straff...