Sjörätt : från noll till VII (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sjöfartens handböcker
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2014-04-11
Upplaga
3
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Ihre, Rolf (foto)
Dimensioner
230 x 160 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Oeadb-c
ISBN
9789172235601
Sjörätt : från noll till VII (häftad)

Sjörätt : från noll till VII

Häftad Svenska, 2014-04-11
109 258 Du sparar 149 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Samhället ställer allt högre på krav på de som framför båtar och skepp och på de som har annan uppgift ombord som är viktig för sjösäkerheten. Detta gäller både för fritidsfartyg och för yrkesfartyg.

Denna bok vänder sig både till fritidsbåtfolk som inte behöver någon formell behörighet innefattande sjörättsutbildning och till de som yrkesmässigt, med obligatorisk formell behörighet, framför båtar och skepp. När olyckor eller tillbud till sjöss inträffat kan de som har varit vårdslösa, eller som har varit passiva, ställas till ansvar. Detta gäller även om det inte krävts att personen/personerna ifråga skulle haft formell behörighet för sin uppgift ombord.

På de som yrkesmässigt utför uppgifter ombord - och i vissa fall även iland för fartygets drift - ställer myndigheterna krav som ofta innefattar både examen och praktik. Ambitionen med boken är dels att behandla vad som alla med uppgifter av betydelse för sjösäkerheten bör känna till och dels att orientera läsarna om de inte sällan svåröverskådliga regelverk som anger skyldigheter och ansvar vid sjöfart med båtar och skepp.

I boken ingår även särskilda avsnitt som uppmärksammar läsarna på gränsdragningarna mellan olika kategorier av fartyg. Kunskap om detta behövs för att undgå att ovetandes dra på sig ansvar t.ex. genom att i en fritidsbåt ta med så många passagerare att reglerna om passagerarfartyg blir tillämpliga.

Bokens titel Sjörätt - från Noll till VII syftar till att innehållet är avsett att täcka spannet från inga kunskaper alls i ämnet sjörätt till sådana kunskaper som krävs för examen Fartygsbefäl Klass VII. Författarens uppfattning om vad alla med uppgifter ombord bör känna till anges genom asterisk (*) vid avsnittsrubrikerna. Tredje upplagan är delvis omdisponerad och kompletterad med information om nya regler.

Rolf Ihre utbildade sig ursprungligen till sjökapten men omskolade sig till jurist och har arbetat som skadereglerare och bolagsjurist inom rederikoncernen Salén och senare som advokat med inriktning på kommersiell sjöfart och på fritidsbåtfrågor. Rolf Ihre har även givit ut bl.a. boken Handbok i Sjörätt, är en av författarna till boken Shipbroking and Chartering Practice (Informa, London) och har sedan 1970-talet undervisat i sjörätt och angränsande frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjörätt : från noll till VII
  2. +
  3. Sjöfartsskyddsföreskrifter - ISPS-koden och anslutande lagstiftning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjöfartsskyddsföreskrifter - ISPS-koden och ans... av Mattias Widlund (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sjörätt : från noll till VII