Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2015-04-02
Upplaga
2
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Oe
ISBN
9789172235670
Juristens skrivhandbok (häftad)

Juristens skrivhandbok

Häftad Svenska, 2015-04-02
189
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Boken är både skrivhandledning och uppslagsbok för alla som skriver texter med juridisk anknytning eller juridiskt innehåll. Den ger dig de grundläggande reglerna för disposition och språklig stil i modernt juridiskt skrivande och ger praktiska tips och konkreta exempel om allt från ordval till typografi.

Ett utförligt kapitel med skrivregler kompletterar de allmänna skrivreglerna med sådant som är specifikt för juridiskt skrivande. Vissa vanliga texttyper och dokument behandlas i egna avsnitt och ger dig specifika råd för vad du ska tänka på när du skriver definitioner, PM, domar, myndighetsbeslut, avtal och föreskrifter.

Helena Englund Hjalmarsson är examinerad språkkonsult och fil.kand. i svenska. Hon har arbetat i många år med att förbättra kundvillkorstexter åt banker och försäkringsbolag.

Anki Mattson, examinerad språkkonsult i svenska har lång erfarenhet av att granska lagar och propositioner i Regeringskansliet och att skriva och bearbeta föreskrifter åt centrala myndigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juristens skrivhandbok
  2. +
  3. Uppdrag textgranskning. En bok om att förbättra andras texter.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag textgranskning. En bok om att förbättra... av Sara Rösare, Anki Mattson (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna