Kriminalteknik i skolan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2014-08-14
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
247 x 170 x 16 mm
Vikt
566 g
SAB
Oepb
ISBN
9789172235687
Kriminalteknik i skolan (häftad)

Kriminalteknik i skolan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-14
409
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Naturvetenskaplig specialisering är ett ämne i det nya gymnasiet som möjliggör en fördjupning inom ett valbart naturvetenskapligt kunskapsområde. Kriminalteknik är ett sådant område där kunskaper i biologi, kemi, fysik och matematik kan tillämpas. Det centrala innehållet för kursen Naturvetenskaplig specialisering (se Skolverket) har varit styrande när vi utformat läroboken med tillhörande frågor. Efter varje kapitel i boken finns förslag på övningsuppgifter och laborationer.

I boken förklaras inledningsvis innebörden av kriminalteknik/forensisk vetenskap, följt av en allmän beskrivning av hur en brottsplatsundersökning går till. Sedan tas metoderna för att säkra och analysera olika spår på en brottsplats upp. Tanken att vi närmar oss brottsplatsen utifrån med fotografering och skisser. Finns det sko- och däckspår säkras dessa varefter man går in på den centrala brottsplatsen för att söka och säkra fler spår. Boken avslutas med lite mer övergripande beskrivningar av kemi kring gifter, narkotika, bomber och bränder.

Jan Olsson och Thomas Kupper har varit anställda vid polisen under många år och även mångårigt verkat som lärare vid polisutbildningarna i Stockholm och Växjö.

Marie-Louise Raväng och Marianne Almström, har många års erfarenhet av att undervisa vid gymnasieskolorna i Malmö. Deras ämnen har främst varit biologi, kemi och kriminalteknik på gymnasiet.

Denna bok, som är den första i sitt slag, är i första hand skriven för gymnasiet men kan användas även på grundskolan och komvux. Boken kan även användas i samhällsorienterande ämnen.

Boken bygger delvis på boken Grundläggande kriminalteknik (Jure Förlag) men ersätter inte den boken som har polis- och andra högskolutbildningar som målgrupp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriminalteknik i skolan
  2. +
  3. Kameraövervakning på Stureplan och Medborgarplatsen : delrapport 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kameraövervakning på Stureplan och Medborgarpla... av Brottsförebyggande Rådet, Brå (häftad).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kriminalteknik i skolan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lärobok
    Lärare , 30 juni 2015

    Den är lätt att läsa och innehåller även tips på laborationer. Boken har även bra övningsuppgifter i olika svårhetsgrad vilket är bra.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kriminalteknik i skolan