Josses barnmat : med fler recept för hela familjen (häftad)
Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2014-10-07
Upplaga
2
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Schroeder, Anna (form) / Fridholm, Jakob (foto)
Dimensioner
215 x 182 x 20 mm
Vikt
369 g
SAB
Qcaba
ISBN
9789172235878
Josses barnmat : med fler recept för hela familjen (häftad)

Josses barnmat : med fler recept för hela familjen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-10-07
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Josses barnmat har nu tryckts om för tredje gången. Nu har jag utökat kapitlet om hur du gör så att alla i familjen kan äta samma mat oavsett ålder. Fördelarna är oändliga och på mina barnmatskurser är det just detta "tänk" som får bäst gensvar hos mina kursdeltagare.

Att laga barnmat är ingen vetenskap utan handlar om bra råvaror, lite köksredskap och några minuter ledig tid. Lägg till lite kunskap om konsistens, smakpreferenser och hur du hjälper ditt barns mage att komma igång, så kommer du snart att bli en fullfjädrad barnmatskock. Boken är en handbok i att laga barnmat från allra första start.
-Dietist Gunilla Lindeberg har skrivit faktarutor i boken om allt från fett och fibrer, rekommenderat intag, D-droppar, mjölk, järn, frukt och grönt, vitaminer, med mera.

-Konsistensskolan och kapitlet om kryddor är de viktigaste kapitlen i boken. Det är nämligen det vi "barnmatshemmakockar" alltid missar när barnen ratar vår omsorgsfullt hemlagade mat.
-Den lilla kastrullen bredvid den stora "vuxenkastrullen" är avgörande för hur du ska tänka när du lagar barnmat. Det ska inte vara svårare än så. Om du lagar hyfsad mat till dig själv så använd samma ingredienser till barnmaten.
-Magskolan är till för att du på bästa sätt ska kunna hjälpa ditt barn när det blir knas med magen, vilket snarare är regel än undantag.
Den innehåller även;
-Varifrån får barnen sina smakpreferenser, när du ska börja med mat, lite om allergier, matningsteknik, olika fettsorter, dricka till maten, hur mycket barnen ska äta och ett kapitel om frysen och ett om säkerhet i köket.
- Recept som är indelade efter råvaror. Indelningen är följande, vegetariskt, soppor, fisk och skaldjur, kött, kyckling, efterrätt, frukost och mellis.
- Boken avslutas med vad du gör när barnet matvägrar och hur du får inspiration till att laga ännu mer god mat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Josses barnmat : med fler recept för hela familjen
  2. +
  3. Barnmat : råd och recept

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnmat : råd och recept av Carina Trägårdh Tornhill, Anna Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josefine Haamer Von Hofsten