Den första "Den tekniske kocken" beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan "Den tekniske kocken 2" tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel - ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att: * sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment * introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och * skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya "experimentella kokboken" har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara: * enkla och lätta att utföra i köket * kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser * innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
Det finns 1 recension av Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den!
Sätt ditt betyg »