Civilrätt - För polisens rättsvårdande och utredande verksamhet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2015-11-15
Upplaga
3
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
240 x 165 x 14 mm
Vikt
417 g
SAB
Oea-c
ISBN
9789172236295
Civilrätt - För polisens rättsvårdande och utredande verksamhet (kartonnage)

Civilrätt - För polisens rättsvårdande och utredande verksamhet

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2015-11-15
279
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Dagligen uppstår frågor av civilrättslig karaktär som polisen måste ta ställning till i sin verksamhet. Som exempel på sådana områden kan nämnas allemansrätten och hittegodslagen.

Vidare grundas många straffbestämmelser på civilrättsliga begrepp. Vid brottsutredningar är det viktigt att känna till dessa. Så är exempelvis fallet med många förmögenhetsbrott samt vissa andra brott, t ex förfalskning. Några exempel på sådana grundbegrepp är äganderätt, besittning, fullmakt, kontokort och olika urkunder.

I konflikter och våld i nära relationer har kunskaper i familjerätt ofta visat sig vara av stort värde i kommunikationen med parterna och ibland också inblandade barn.

Boken är en handledning i när polisen får eller inte får befatta sig med civilrättsliga problem. När polisen inte får agera, ges råd om vilken information som kan lämnas. Efterfrågan på en läro- och referensbok har visat sig vara så stor att vi valt att nu utge en ny uppdaterad upplaga.

Författarna har samtliga erfarenhet av såväl praktisk juridisk verksamhet som undervisning varför boken fått en klar och pedagogisk utformning. Redaktionellt ansvarig är jur. dr. Gösta Westerlund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Civilrätt - För polisens rättsvårdande och utredande verksamhet
  2. +
  3. Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt o... av Mats Dahlström, Anette Strand, Gösta Westerlund (häftad).

Köp båda 2 för 928 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna