Grundläggande kriminalteknik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2017-04-28
Upplaga
3
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
240 x 165 x 25 mm
Vikt
824 g
SAB
Oepb
ISBN
9789172236677
Grundläggande kriminalteknik (häftad)

Grundläggande kriminalteknik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-04-28
439
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok är unik! Det är den enda bok som på ett både övergripande och detaljerat sätt går igenom ämnet kriminalteknik med utgångspunkt från svenska förhållanden och svensk lagstiftning. Bokens upplägg följer läroplanerna i kriminalteknik vid Polishögskolan, Sörentorp, och polisutbildningen vid Växjö universitet. Innehållet har granskats av elev- och lärargrupperna vid de båda utbildningsorterna.
Författarna har gemensamt drygt 90 års erfarenhet av polisarbete i allmänhet och kriminalteknik i synnerhet.

I denna tredje upplaga av boken är innehållet delvis omarbetat och uppdaterat för bättre pedagogisk utformning av kapitlen. Här tas bland annat upp fotografering och dokumentation, fingeravtryck, biologiska spår, stöldskydd och blodspårstolkning. I boken behandlas även hur dödsfall handläggs i Sverige, skador på brottsoffer, våld i nära relation, undersökning
av jakt, flora och miljöbrott, kunskap om bränder, skjutvapen, vapenlagstiftning bomber och illegal narkotikatillverkning.

Thomas Kupper har arbetat som kriminalteknisk fotograf under närmre 40 år. Han har arbetat vid tekniska roteln i Uppsala, Rikspolisstyrelsens Nationella Fingeravtrycksavdelning, NFA, och drygt 24 år vid Polishögskolan. Han har även arbetat vid polisutbildningen vid Växjö universitet. Thomas Kupper har erfarenhet från kriminaltekniskt arbete i Mellanöstern, Serbien, Montenegro och Estland. Han har även producerat utbildningsfilmer och informationsmaterial.

Jan Olsson är hemmahörande i Göteborg. Han har varit polis i drygt 45 år och har arbetat som kriminaltekniker i över 25 år och har också arbetat som förundersökningsledare. Även Jan Olsson har utlandserfarenhet från kriminaltekniskt arbete i bl.a. Serbien, Litauen, Montenegro och Palestina. De senaste åren har Jan Olsson arbetat vid Polishögskolan i Stockholm och under sju år som ämnesansvarig lärare i kriminalteknik vid polisutbildningen vid Växjö universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande kriminalteknik
  2. +
  3. Brottets gåta : kriminaltekniken inifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottets gåta : kriminaltekniken inifrån av Val McDermid (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grundläggande kriminalteknik