Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2017-01-30
Upplaga
4
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
20 x 240 x 16 mm
Vikt
495 g
SAB
Qdc
ISBN
9789172236691
Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna (häftad)

Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2017-01-30
330
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast torsdag 14 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Den offentliga upphandlingen och upphandlingen i försörjningssektorerna i Sverige omsätter årligen uppskattningsvis drygt 634 miljarder kronor. På många områden är det offentliga den i särklass största köparen av varor, tjänster och byggentreprenader. I stort sett all offentlig verksamhet och en betydande del av det svenska näringslivet påverkas därför av rättsutvecklingen på upphandlingsområdet.

De senaste årens utveckling på upphandlingsområdet, med bl.a. nya upphandlingslagar; lagen (2016:1145) om offentlig upphandling (för den s.k. klassiska sektorn), lagen (2016:1146) om upphandling inom försörjningssektorerna och lagen (2016:1147) om upphandling av koncessioner samt ny rättspraxis från såväl EU-domstolen som svenska domstolar innebär i många avseende förändrade förutsättningar för offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna.

I den fjärde utökade upplagan av Upphandlingens grunder redogörs för bestämmelserna i upphandlingslagarna och för hur de påverkar upphandlande myndigheter, enheter och leverantörer. I likhet med upphandlingslagarna följer kapitelindelningen i boken i huvudsak de olika stegen i upphandlingsprocessen, hela vägen från bestämmelserna om val av tillämpliga bestämmelser och upphandlingsförfarande till bestämmelserna om tilldelningsbeslut och tecknande av kontrakt samt överprövning och skadestånd. Dessutom ges en introduktion till några av de alternativa upphandlings-, avtals- och finansieringsformer som blivit allt vanligare under de senaste åren, till lagen (2008:962) om valfrihetssystem och till lagen (2011:1029) om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet samt till den nya lagen (2016:1147) om upphandling av koncessioner.

Upphandlingens grunder riktar sig till offentliga inköpare, leverantörer, jurister, upphandlingskonsulter, studenter och andra som vill ha en pedagogisk introduktion till upphandlingsområdet eller ett stöd i sitt dagliga arbete med upphandlingsfrågor. De tidigare upplagorna av Upphandlingens grunder har bl.a. använts som kurslitteratur i såväl juristutbildningar som andra utbildningar vid universitet och högskolor.

Kristian Pedersen är advokat och delägare Advokatfirman Kahn Pedersen. Förutom mångårig erfarenhet av arbete som advokat har han tidigare arbetat både vid Nämnden för offentlig upphandling och vid Konkurrensverket. Han är författare till en lång rad artiklar om upphandlingsfrågor i olika juridiska tidskrifter samt medförfattare till Centrala frågeställningar vid offentlig upphandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna
  2. +
  3. Offentlig rätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentlig rätt av Stefan Zetterström, Anna-Sara Lind (häftad).

Köp båda 2 för 856

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristian Pedersen

Bloggat om Upphandlingens grunder - en introduktion ...