Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken (häftad)
Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
612
Utgivningsdatum
2017-11-29
Upplaga
6
Förlag
Bruun juridik
Dimensioner
240 x 165 x 30 mm
Vikt
990 g
SAB
Oeb-c,345.485
ISBN
9789172236943
Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken (häftad)

Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-11-29
639
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Brott och påföljder är en modern läro- och referensbok i straffrätt som blivit mycket uppskattad. Boken utkommer nu i sin sjätte reviderade upplaga.

I bokens allmänna del kommenteras främst brottens rekvisit, förstadierna till samt medverkan vid brott liksom nödvärn, nöd, laga befogenhet och de andra ansvarsfrihetsgrunderna. I den så kallade brottskatalogen kommenteras samtliga gärningar i brottsbalken, många med hänvisningar och belysande exempel från rättspraxis.

Slutligen kommenteras de straff och andra påföljder som kan följa på brott. I avdelningen om påföljderna har framställningen koncentrerats till de kapitel som anger principerna för de olika straffen och påföljderna samt straffmätningen. Även reglerna om preskription och förverkande har getts ett ganska stort utrymme.

Sedan den föregående upplagan har det skett fler än 100 lagändringar, av vilka främst kan nämnas de i åttonde, nionde och tionde kapitlen. Utöver detta har i sjuttonde kapitlet även straffbelagts grovt fall av våld eller hot mot tjänsteman. Även paragrafen om övergrepp i rättssak har ändrats. Under senare år har också tillkommit en del intressanta rättsfall.

Det har därför känts befogat att presentera en ny sjätte upplaga.

Författare till boken är Gösta Westerlund, före detta universitetslektor i straffrätt vid Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, rådman Mats Dahlström, samt juris licentiat Anette Strand, tidigare verksam inom kriminalvården. De tre författarna har även tidigare varit verksamma som lärare på Polishögskolan i Sörentorp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken
  2. +
  3. Förverkande av egendom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förverkande av egendom av Gustaf Almkvist (häftad).

Köp båda 2 för 978 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Till juriststudenter
    C., 15 mars 2018

    Superbra bok vid sidan om när man läser straffrätt. Ger en tydlig bild av vilka rekvisit och omständigheter som behöver bedömas. Framförallt lättförstålig!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Brott och påföljder : en lärobok i straff...