Konkursarbetsrätt - om arbetsrätt och lönefordringar i konkurs och företagsrekonstruktion (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
610
Utgivningsdatum
2018-09-04
Upplaga
6
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
246 x 173 x 45 mm
Vikt
1404 g
SAB
Ohab-c,Oekb-c
ISBN
9789172237384
Konkursarbetsrätt - om arbetsrätt och lönefordringar i konkurs och företagsrekonstruktion (inbunden)

Konkursarbetsrätt - om arbetsrätt och lönefordringar i konkurs och företagsrekonstruktion

Inbunden Svenska, 2018-09-04
718
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
KonkursArbetsrätt - sjätte upplagan - är boken för alla som handlägger frågor om arbetstagares rättigheter och skyldigheter i samband med konkurser och företagsrekonstruktioner. Den vänder sig till konkursförvaltare, rekonstruktörer, kronofogdar, fackliga företrädare m fl.

De arbets- och insolvensrättsliga frågor som den praktiska tillämpningen ger upphov till besvaras utförligt i KonkursArbetsrätt. Det har efter domar i EU-domstolen och Högsta domstolen visat sig att reglerna inte alltid kan tillämpas som de är uttryckta i lagtexten.

Lönegaranti kan numera utgå även vid en företagsrekonstruktion. Vid en företagsrekonstruktion aktualiseras vidare en rad frågor angående rättsverkningarna av ett offentligt ackord.

I en inledande avdelning beskrivs konkursförfarandet - och förfarandet vid företagsrekonstruktion och likvidation - så att arbetsrättsfrågorna sätts i sitt rätta sammanhang. De arbetsrättsliga reglernas tillämpning vid konkurs redovisas i en särskild avdelning, följt av en utförlig redovisning av de lagar och principer som styr löneskyddet vid konkurs. Handläggningsfrågor gällande lönegarantibeslutet och statens regress behandlas därefter.

I en särskild avdelning redovisas hur de arbetsrättsliga reglerna och reglerna om löneskydd ska tillämpas vid en företagsrekonstruktion. Särskild uppmärksamhet ägnas åt situationen i samband med ett offentligt ackord, lönegarantireglerna och statens regress.

Boken innehåller även checklistor och manualer samt aktuella lag- och andra författningstexter. Innehållet är uppdaterat per den 1 juli 2018.

Erik Danhard är advokat och verksam vid Hamilton Advokatbyrå i Stockholm. Han har varit expert i förmånsrättskommittén och utredningen om en förändrad modell för lönegarantins finansiering samt har haft uppdrag i de allra största företagsrekonstruktionerna i Sverige. Erik Danhard är ofta anlitad som föredragshållare inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konkursarbetsrätt - om arbetsrätt och lönefordringar i konkurs och företagsrekonstruktion
 2. +
 3. Civilrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Civilrätt av Christina Ramberg (häftad).

Köp båda 2 för 1387 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Danhard

 • Särtryck ur KonkursArbetsrätt

  Erik Danhard

  Särtrycket ur KonkursArbetsrätt är särskilt framtaget för undervisningsändamål och innehåller vissa utdrag ur boken KonkursArbetsrätt, sjätte upplagan från 2018. Innehåll: 1.2 Obeståndsförfaranden 1.3 Arbetsrätten vid obestånd 3.1 Anställningsavta...

 • Supplement till KonkursArbetsrätt - 1 januari 2021

  Erik Danhard

  KonkursArbetsrätt - sjätte upplagan - är boken för alla som handlägger frågor om arbetstagares rättigheter och skyldigheter i samband med konkurser och företagsrekonstruktioner. Den vänder sig till konkursförvaltare, rekonstruktörer, kronofogdar, ...