Anställningsskyddspraxis (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
566
Utgivningsdatum
2018-10-01
Upplaga
9
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
234 x 170 x 35 mm
Vikt
1174 g
SAB
Ohab
ISBN
9789172237421
Anställningsskyddspraxis (häftad)

Anställningsskyddspraxis

Häftad Svenska, 2018-10-01
783
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det här är en systematisk sammanställning av rättspraxis på anställningsskyddets område, där rättsläget presenteras under olika beskrivande rubriker. Presentationen består av citat ur eller referat av viktiga avgöranden så att man kan se hur bl.a. Arbetsdomstolen själv uppfattar och uttrycker vad som gäller.

Anställningsskyddspraxis omfattar sammanlagt 1984 avgöranden från Arbetsdomstolen och 261 avgöranden eller yttranden från Högsta domstolen, Regeringsrätten, Högsta förvaltningsdomstolen, och hovrätterna samt JO och JK. En utförlig innehållsförteckning och ett fullständigt rättsfallsregister gör att man lätt kan hitta bland materialet. I denna åttonde upplaga har strukturen setts över och förutom nytillkomna avgöranden har ytterligare avgöranden lagts till.

Boken vänder sig till jurister, förhandlare och ombudsmän som snabbt vill få en överblick av rättsläget så som Arbetsdomstolen beskrivit det och av alla rättsfall som finns om en viss fråga. Den är också till nytta för personalchefer och andra som i arbetslivet behöver kunskap om arbetsrätten eller argument vid förhandlingar.

Sören Öman är ordförande i Arbetsdomstolen och har medverkat i flera statliga utredningar om bl.a. arbetsrätt. Dessutom verkar han som bl.a. skiljeman och föreläsare. För mer information se www.sorenoman.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anställningsskyddspraxis
  2. +
  3. Licens till patent och företagshemligheter i avtals- och kontraktsrätten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Licens till patent och företagshemligheter i av... av Eric M Runesson (häftad).

Köp båda 2 för 1566 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Anställningsskyddspraxis