Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-07-15
Upplaga
3
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Oe
ISBN
9789172237780
Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla (häftad)

Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla

Häftad Svenska, 2019-07-15
189
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den här boken kom till för att fylla behovet av kurslitteratur till grundkurser i bygg- och miljörätt vid bl.a. Kungliga Tekniska högskolan. Boken ger en översikt över de regler i miljöbalken, lagen om allmänna vattentjänster, anläggningslagen, väglagen och kulturmiljölagen som kan bli aktuella vid exploatering och som blivande byggingenjörer, fastighetsförvaltare, fastighetsutvecklare, mäklare och ingenjörer i lantmäteri, väg och vatten eller samhällsbyggnad behöver känna till. Eftersom boken är anpassad till grundkurser har delar av lagstiftningen med avsikt utelämnats och i vissa fall förenklats.

Boken behandlar följande lagar:
* Kulturmiljölag kapitel 1-3
* Miljöbalkens kapitel 1-12, 16-17, 24, 26, 31,32
* Väglagen
* Anläggningslagen
* Lag om allmänna vattentjänster/Vattentjänstlagen Tredje upplagan är reviderad med hänsyn till lagändringar som skett och utökad med fler exempel inom vissa avsnitt, ett temakapitel om dagvatten som tvärsnitt genom flera lagstiftningar har även tillkommit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla
  2. +
  3. Den utsträckta hemvistprincipen : reglerna om väsentlig anknytning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den utsträckta hemvistprincipen : reglerna om v... av Katia Cejie (inbunden).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Väsentliga regler kring markanvändning - ...