Säkerhetsskyddad upphandling - juridik och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2019-11-14
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
SAB
Odc
ISBN
9789172237933
Säkerhetsskyddad upphandling - juridik och praktik (häftad)

Säkerhetsskyddad upphandling - juridik och praktik

Häftad Svenska, 2019-11-14
395
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
En allt större del av samhällsviktig verksamhet utförs av privata aktörer. Det innebär att kontrollen hos de offentliga aktörer som har ansvaret för säkerhetsskydd i motsvarande mån måste delas med privata aktörer. Denna utveckling har i sin tur ställt ökade krav på upphandlande myndigheter att se till att säkerhetsklassad information inte läcker ut till obehöriga. Detta arbete har successivt genomförts under ett antal år och MSB genomförde redan 2014 en undersökning av hur upphandlingarna kunde omfatta stärkt robusthet inom ramen för upphandlingsförfarandet.

I den här boken behandlas säkerhetsskyddad upphandling. Det är den process där den upphandlande myndigheten analyserar vilka skyddsvärden som finns i upphandlingen. Myndigheten tecknar sedan ett säkerhetsskyddsavtal med leverantören för att säkerställa säkerhetsskyddet i upphandlingen. Tanken är att samma nivå på skydd för uppgifterna ska upprätthållas av leverantören som myndigheten själv upprätthåller.

Här beskrivs de nya reglerna som innebär att verksamhetsutövaren ska säkerställa att personal hos en leverantör som verksamhetsutövaren ingått säkerhetsskyddsavtal med har nödvändig och tillräcklig kunskap inom säkerhetsskyddsområdet. Detta ska ske genom utbildning av personalen. Det gäller även personalen på myndigheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Säkerhetsskyddad upphandling - juridik och praktik
  2. +
  3. Säkerhetsskydd : bestämmelser om säkerhetsskydd för enskilda och för det allmänna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskydd : bestämmelser om säkerhetsskydd... av Stefan Ryding-Berg (häftad).

Köp båda 2 för 778 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Säkerhetsskyddad upphandling - juridik oc...