Fastighetspanträttens huvuddrag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2020-01-10
Upplaga
2
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
242 x 164 x 7 mm
Vikt
186 g
SAB
Oeab-c
ISBN
9789172237988
Fastighetspanträttens huvuddrag (häftad)

Fastighetspanträttens huvuddrag

Häftad Svenska, 2020-01-10
159
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Detta är en lärobok som behandlar fastighetspant. Boken är i första hand skriven för att användas i kurser allmän fastighetsrätt.

Boken behandlar jordabalkens bestämmelser om inteckning och inteckningsåtgärder. Den tar också upp bestämmelserna om pantsättning av fast egendom, liksom rättsverkningarna av pantsättning. Innebörden av panträtt i fast egendom är framförallt att panthavaren har rätt till betalning för sin fordran när en myndighet fördelar medel på den fasta egendomen. Det kanske viktigaste fallet är när medel fördelas efter att en fastighet har utmätts och sålts exekutivt. Bestämmelserna om utmätning och exekutiv försäljning av fast egendom behandlas därför relativt utförligt, men även andra fall då en myndighet fördelar medel på den fasta egendomen tas upp, exempelvis vid expropriation och fastighetsbildning. Tyngdpunkten i boken ligger på inteckning och pantsättning av enskilda fastigheter medan gemensamma inteckningar behandlas mera översiktligt.

Boken är skriven av Jonny Flodin, adjunkt vid KTH och ansvarig för de civilrättsliga kurserna i fastighetsrätt vid skolan för arkitektur och samhällsbyggnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fastighetspanträttens huvuddrag
 2. +
 3. Security in Real Property

De som köpt den här boken har ofta också köpt Security in Real Property av Jonny Flodin (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonny Flodin

 • Kommersiell hyresrätt

  Anders Victorin, Assur Badur, Jonny Flodin, Richard Hager

  Kommersiell hyresrätt behandlar de viktigaste frågorna om lokalhyra. Boken vänder sig till hyresgäster och hyresvärdar samt till praktiserande jurister som har intresse av hyresfrågor. Den avser att vara praktisk också i den meningen att den ger e...

 • Security in Real Property

  Jonny Flodin

  This book is intended to give an introduction to the Swedish legislation about mortgage and lien, i.e. how security is granted in a real property unit and the implications of lien. The book is used in the course Property Transactions at the Royal ...

Bloggat om Fastighetspanträttens huvuddrag