Anställningsskyddspraxis (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
602
Utgivningsdatum
2020-11-03
Upplaga
10
Förlag
Jure Förlag
SAB
Ohab
ISBN
9789172238213
Anställningsskyddspraxis (häftad)

Anställningsskyddspraxis

Häftad Svenska, 2020-11-03
718
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det här är en systematisk sammanställning av rättspraxis på anställningsskyddets område, där rättsläget presenteras under olika beskrivande rubriker. Presentationen består av citat ur eller referat av viktiga avgöranden så att man kan se hur bl.a. Arbetsdomstolen själv uppfattar och uttrycker vad som gäller.

Anställningsskyddspraxis omfattar sammanlagt 2 173 avgöranden från Arbetsdomstolen och 411 avgöranden eller yttranden från Högsta domstolen, Regeringsrätten, Högsta förvaltningsdomstolen, och hovrätterna samt JO, JK och Försäkringsöverdomstolen. En utförlig innehållsförteckning och ett fullständigt rättsfallsregister gör att man lätt kan hitta bland materialet. I denna tionde upplaga har strukturen setts över och förutom nytillkomna avgöranden har ytterligare avgöranden lagts till.

Boken vänder sig till jurister, förhandlare och ombudsmän som snabbt vill få en överblick av rättsläget så som Arbetsdomstolen beskrivit det och av alla rättsfall som finns om en viss fråga. Den är också till nytta för personalchefer och andra som i arbetslivet behöver kunskap om arbetsrätten eller argument vid förhandlingar.

Sören Öman är ordförande i Arbetsdomstolen och har medverkat i flera statliga utredningar om bl.a. arbetsrätt. Dessutom verkar han som bl.a. skiljeman och föreläsare. För mer information se www.sorenoman.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anställningsskyddspraxis
  2. +
  3. Arbetsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsrätten : en introduktion av Naiti Del Sante, Bengt Garpe, Håkan Gabinus Göransson (häftad).

Köp båda 2 för 945 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sören Öman