Kommunallagen - En kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2021-02-01
Upplaga
3
Förlag
Jure Förlag
SAB
Odb-c
ISBN
9789172238398
Kommunallagen - En kommentar (häftad)

Kommunallagen - En kommentar

Häftad Svenska, 2021-02-01
505
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Lagkommentaren till den nya kommunallagen är nu uppdaterad per den 1 januari 2021. Författaren kommenterar lagen paragraf för paragraf med hänvisningar till förarbeten och rättsfall som anges i direkt anslutning till den bestämmelse som avgörandet behandlar.

Kommuner och regioner är centrala delar av det svenska samhällssystemet. I princip alla som bor i Sverige använder sig någon gång varje vecka av en tjänst som utförs - direkt eller indirekt - av en kommun eller en region. Den som inte går i skola, besöker det kommunala badhuset, träffar en läkare på regionens sjukhus kanske åker med kollektivtrafiken till jobbet. En annan kanske tar en dusch med det kommunala vattnet innan hen cyklar iväg på den kommunala cykelvägen för att se en fotbollsmatch på den lokala stadion som ägs av kommunen eller för att gå och se en operaföreställning på regionens operahus.

Det regelverk som avgör vilka tjänster som en kommun eller en region får utföra, hur det politiska bestämmandet sker, vilket ansvar och vilka uppgifter de förtroendevalda har, vilken rätt till inflytande vi som kommunmedlemmar har i kommuner och regioner, hur de kommunala medlen ska förvaltas, osv. är kommunallagen. Den praktiska betydelse som kommunallagen har i alla våras dagliga liv kan knappast överskattas.

Boken riktar sig främst till jurister, advokater, förtroendevalda och tjänstemän med uppdrag i eller med kommuner och regioner men kan också vara till nytta för intresserade kommunmedlemmar i allmänhet.

Patrik Kastberg jobbar som biträdande chefsjurist på Region Skåne och skriver även juridiska analyser för JP Infonet. Han ger regelmässigt råd i kommunalrättsliga frågeställningar och håller löpande föreläsningar om bl.a. kommunallagen, kommunala aktiebolag och andra kommunalrättsliga frågor. Patrik Kastberg är medlem i Sveriges Kommunaljuridiska Förening och har även gett ut boken Kommunala aktiebolag - en handbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommunallagen - En kommentar
 2. +
 3. Makt, myndighet, människa : en lärobok i speciell förvaltningsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt, myndighet, människa : en lärobok i specie... av Rebecca Thorburn Stern, Ingrid Helmius, Lars Bejstam, Therése Fridström Montoya, Ewa Axelsson (häftad).

Köp båda 2 för 955 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patrik Kastberg

 • Kommunala aktiebolag - en handbok

  Patrik Kastberg

  En omfattande monografi om kommunala aktiebolag som är uppdaterad per den 1 januari 2019. Trots att de kommunala aktiebolagen utgör en viktig del både för det offentliga och för näringslivet i stort är det regelverk som reglerar dessa bolag endast...