Civilrätt - för polisens rättsvårdande och utredande verksamhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2021-04-07
Förlag
Bruun Juridik
SAB
Oea-c
ISBN
9789172238428
Civilrätt - för polisens rättsvårdande och utredande verksamhet (häftad)

Civilrätt - för polisens rättsvårdande och utredande verksamhet

Häftad Svenska, 2021-04-07
290
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dagligen uppstår frågor av civilrättslig karaktär som polisen på ett eller annat sätt måste ta ställning till i sin dagliga verksamhet. Som exempel kan nämnas allemansrätten och hittegodslagen men även frågor om vad som gäller i förhållande till störande grannar.

Många straffbestämmelser grundas på civilrättsliga begrepp. Vid brottsutredningar är det viktigt att känna till dessa. Så är t ex fallet med många förmögenhetsbrott respektive förfalskningsbrott. Några exempel på sådana grundbegrepp är äganderätt, besittning, fullmakt och urkund.

I konflikter och våld i nära relationer eller mellan grannar har kunskaper i familjerätt respektive hyresrätt ofta visat sig vara av stort värde i kommunikationen med parterna.

Boken är en handledning i när polisen får, respektive inte får, befatta sig med civilrättsliga problem. När polisen inte får agera, ges råd om vilken information som kan lämnas. Efterfrågan på denna bok har varit så stor, att vi nu har valt att ge ut en ny uppdaterad upplaga.

Genom den nya konstellationen av författare har denna upplaga kraftigt omarbetats. Så har t ex förmögenhetsrätten delats in i dels förmögenhetsrätt dels i polisiär civilrätt. I avdelningen om förmögenhetsrätt har därvid förts in ett avsnitt om bland annat handläggningen av framtidsfullmakt.

Författarna har samtliga erfarenhet av praktisk juridisk verksamhet varför även denna upplaga har fått en klar och pedagogisk utformning.
Redaktionellt ansvarig är jur. dr. Gösta Westerlund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Civilrätt - för polisens rättsvårdande och utredande verksamhet
  2. +
  3. Brottsbalken : en kommentar. Del 2, (13-24 kap.) - brotten mot allmänheten och staten m.m.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsbalken : en kommentar. Del 2, (13-24 kap.... av Stefan Johansson, Hedvig Trost, Per Ole Träskman, Suzanne Wennberg (häftad).

Köp båda 2 för 1003 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna