Anställningsskyddspraxis (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
618
Utgivningsdatum
2022-07-25
Upplaga
11
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
235 x 169 x 43 mm
Vikt
1104 g
ISBN
9789172238862
Anställningsskyddspraxis (häftad)

Anställningsskyddspraxis

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-07-25
809
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anställningsskyddspraxis Kan levereras innan julafton
Det här är en systematisk sammanställning av rättspraxis på anställningsskyddets område, där rättsläget presenteras under olika beskrivande rubriker. Presentationen består av citat ur eller referat av viktiga avgöranden så att man kan se hur bl.a. Arbetsdomstolen själv uppfattar och uttrycker vad som gäller.

Anställningsskyddspraxis omfattar sammanlagt 2 210 avgöranden från Arbetsdomstolen och 412 avgöranden eller yttranden från Högsta domstolen, Regeringsrätten, Högsta förvaltningsdomstolen, och hovrätterna samt JO, JK och Försäkringsöverdomstolen. En utförlig innehållsförteckning och ett fullständigt rättsfallsregister gör att man lätt kan hitta bland materialet. I denna elfte upplaga har strukturen setts över och förutom nytillkomna avgöranden har ytterligare avgöranden lagts till.

Boken vänder sig till jurister, förhandlare och ombudsmän som snabbt vill få en överblick av rättsläget så som Arbetsdomstolen beskrivit det och av alla rättsfall som finns om en viss fråga. Den är också till nytta för personalchefer och andra som i arbetslivet behöver kunskap om arbetsrätten eller argument vid förhandlingar.

Sören Öman är ordförande i Arbetsdomstolen och har medverkat i flera statliga utredningar om bl.a. arbetsrätt. Dessutom verkar han som bl.a. skiljeman och föreläsare. För mer information se www.sorenoman.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anställningsskyddspraxis
  2. +
  3. Rehabilitering och arbetsmiljö : handbok i tio steg för arbetsgivare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rehabilitering och arbetsmiljö : handbok i tio ... av Annika Blekemo, Martha Gurmu (häftad).

Köp båda 2 för 1320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sören Öman