Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2022-08-22
Upplaga
4
Förlag
Jure Förlag
SAB
Oe-c
ISBN
9789172238893
Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla (häftad)

Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla

Häftad,  Svenska, 2022-08-22
191

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Väsentliga regler kring markanvändning ger en översikt över de regler i miljöbalken, lagen om allmänna vattentjänster, anläggningslagen, väglagen och kulturmiljölagen som kan bli aktuella vid exploatering och som byggingenjörer, fastighetsförvaltare, projektörer, fastighetsutvecklare, VA-ingenjörer, fastighetsmäklare och ingenjörer i lantmäteri, väg och vatten eller samhällsbyggnad behöver känna till. Boken tillkom från början för att fylla ett behov av kurslitteratur i grundkurser inom bygg- och miljörätt vid bl.a. Kungliga Tekniska högskolan och Högskolan i Gävle.
Eftersom boken är anpassad till grundkurser har delar av lagstiftningen med avsikt utelämnats och i vissa fall förenklats.
Boken behandlar följande lagar:
* Kulturmiljölag kapitel 1-3
* Miljöbalkens kapitel 1-12, 16-17, 24, 26, 31,32
* Väglagen
* Anläggningslagen
* Lag om allmänna vattentjänster/Vattentjänstlagen
Fjärde upplagan är reviderad med hänsyn till lagändringar som skett och utökad med fler exempel inom bl.a. dagvatten samt ett nytt temakapitel om markanvisningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Väsentliga regler kring markanvändning - En introduktion till miljöbalken, kulturmiljölagen, väglagen, anläggningslagen, lagen om allmänna vattentjänster/vattentjänstlagen och hur de samverkar med pla
  2. +
  3. Fastighetspanträttens huvuddrag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fastighetspanträttens huvuddrag av Jonny Flodin (häftad).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Nordberg