Korruption, intressekonflikter, maktmissbruk och maktfullkomlighet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2022-10-11
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
10 x 230 x 170 mm
Vikt
485 g
ISBN
9789172238978

Korruption, intressekonflikter, maktmissbruk och maktfullkomlighet

Häftad,  Svenska, 2022-10-11
311
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken handlar om maktmissbruk: korruption, mutbrott, befogenhetsöverskridande, intressekonflikter, jäv, fusk, sammanblandning av roller, vänskapskorruption, bisysslor, närståendetransaktioner, handel med in-flytande, övergång mellan sektorer, nätverkande, klientilism, oredlighet och liknande.

Den behandlar främst förhållandena i dagens Sverige men blickar både bakåt i tiden och framåt liksom ut i världen. Bekämpningen av korruption och annat maktmissbruk ges stort utrymme. Och många missbrukare passerar revy.

Huvuddelen ägnas maktmissbruket inom de sektorer där det är särskilt utbrett: politiken, förvaltningen, kultursektorn, medierna, universiteten och näringslivet. Materialet utgörs av nyhetsrapportering, debattinlägg och annat mediematerial men även akademisk litteratur och myndighetsrapporter.

Claes Sandgren har varit professor vid Stockholms universitet och är numera seniorprofessor vid Stockholm Centre for Commercial Law. Han har varit engagerad i problem rörande maktmissbruk som verksam i utrikesförvaltningen och som konsult i en lång rad länder i syd och öst. Han är f.d. ordförande för Institutet mot mutor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Korruption, intressekonflikter, maktmissbruk och maktfullkomlighet
  2. +
  3. Svensk juridik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk juridik av Mats Persson, Magdalena Giertz, Åsa Hellstadius, Mattias Nilsson, Jane Reichel (häftad).

Köp båda 2 för 900 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claes Sandgren