Högern att lita på! : om Fredrik Reinfeldt och de nya moderaterna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2006-04-01
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Högberg, Jörgen (form)
Dimensioner
185 x 122 x 17 mm
Vikt
300 g
SAB
Occ.06z Moderata samlingspartiet
ISBN
9789172240230
Högern att lita på! : om Fredrik Reinfeldt och de nya moderaterna (häftad)

Högern att lita på! : om Fredrik Reinfeldt och de nya moderaterna

Häftad Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Denna bok diskuterar om de nya moderaterna är så nya som alla säger. Stig-Björn Ljunggren visar att förnyelsen av partiet inleddes redan under tidigare partiledare! Ljunggren menar också att det ser ut som om moderaterna flyttat sig mot mitten, men att det i lika hög grad är mittpunkten som flyttat högerut.

Boken är också en skildring av hur partiledaren - Fredrik Reinfeldt - tagit sig fram till makten och hur han resonerar inför moderaternas utmaningar.

Högern är, hävdar Ljunggren, alltjämt att lita på. De vill fortfarande ha sänkta skatter, bättre villkor för näringslivet och ett samhälle där folk i hög grad klarar sig själva. Ljunggrens bok ger en djup förståelse för hur generationen kring Fredrik Reinfeldt tänker. Den skildrar ett parti som vill ha makten för att kunna förändra samhället, men som lärt sig att vägen till framgång kräver anpassning till verkligheten.

Läsningen av denna bok kan stärka dem som vill en borgerlig förändring av Sverige, men också alla dem som fruktar att de nya moderaterna skickligt döljer sin strävan efter ett systemskifte.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stig-Björn Ljunggren

  • 2071 : på spaning efter socialdemokratins framtid

    Stig-Björn Ljunggren, Mike Enocksson

    Socialdemokratin är en politisk rörelse där olika tanketraditioner ryms under ett och samma tak - en rörelse som består av en "ideologisk mosaik". Socialdemokrati är även en egen politisk ideologi, en ideologi som kan ställas mellan soci...

  • Inte lögn, inte sant : medierna och verkligheten

    Staffan Dopping, Stig-Björn Ljunggren

    Hur kommer det sig att det vanligtvis tämligen gråtrista och vardagslunkande svenska samhället kan framstå som så dramatiskt, färgstarkt och sensationellt när vi tar del av det i medial förpackning? Journalistiken är en del av upplevelseindustrin,...

Övrig information

Denna bok diskuterar om de nya moderaterna är så nya som alla säger. Stig-Björn Ljunggren visar att förnyelsen av partiet inleddes redan under tidigare partiledare! Ljunggren menar också att det ser ut som om moderaterna flyttat sig mot mitten, men att det i lika hög grad är mittpunkten som flyttat högerut. Boken är också en skildring av hur partiledaren - Fredrik Reinfeldt - tagit sig fram till makten och hur han resonerar inför moderaternas utmaningar. Högern är, hävdar Ljunggren, alltjämt att lita på. De vill fortfarande ha sänkta skatter, bättre villkor för näringslivet och ett samhälle där folk i hög grad klarar sig själva. Ljunggrens bok ger en djup förståelse för hur generationen kring Fredrik Reinfeldt tänker. Den skildrar ett parti som vill ha makten för att kunna förändra samhället, men som lärt sig att vägen till framgång kräver anpassning till verkligheten.
Läsningen av denna bok kan stärka dem som vill en borgerlig förändring av Sverige, men också alla dem som fruktar att de nya moderaterna skickligt döljer sin strävan efter ett systemskifte.