Andra världskriget så alla förstår (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Dimensioner
235 x 170 x 25 mm
Vikt
720 g
SAB
K.54
ISBN
9789172240414
Andra världskriget så alla förstår (inbunden)

Andra världskriget så alla förstår

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-09-01
170
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den som läser den här boken kommer att lära sig mycket nytt! Den som redan har läst det mesta om andra världskriget kommer att upptäcka en hel del mindre kända fakta och detaljer.

Den som nyligen blivit intresserad av andra världskriget kommer att få grundkunskaper som förhoppningsvis gör att annan litteratur om andra världskriget mer specialiserad sådan blir lättare att ta till sig.

"När jag skrev den här boken, hade jag framför allt ett mål: Att skriva en lättläst översikt över hela andra världskriget från början till slut som läsaren kan förstå utan att ha någon förhandskunskap om andra världskriget.

Samtidigt har jag varit mån om att boken inte ska bli en upprepning av det som redan står i exempelvis vanliga läroböcker i historia. Därför innehåller den en hel del som man kanske inte brukar hitta i allmänna böcker om andra världskriget. Det rör sig om vissa detaljer som jag hoppas läsaren ska tycka är tankeväckande och intressanta, men framför allt handlar den om vissa sidor av andra världskriget som inte kommer fram i annat än ganska specialiserade faktaböcker." (Ur författarens förord.)

Rikt illustrerad med fyrtiotalet unika bilder!

Christer Bergström är gymnasielärare i Eskilstuna och har skrivit en rad böcker om andra världskriget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Andra världskriget så alla förstår. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tråkigt ämne blir intressant
    SSS, 11 april 2012

    Jag har varit intresserad av andra världskriget ganska länge nu och verkligen försökt läsa de böcker jag har kunnat komma åt, men har aldrig orkat läsa längre än den första meningen eller första stycket innan jag har hunnit tröttna eftersom det är så tråkigt. Den här boken, "Andra världskriget så alla förstår", är som en roman. Den fångar mitt intresse och är skriven på ett normalt språk så att jag förstår. Jag lånade den på biblioteket, men funderar på att köpa en eftersom den är bra att ha.... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Andra världskriget så alla förstår