Israel och Palestina - 60 år i våra röda hjärtan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2008-12-16
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Holmberg, Göran (förf.) / Linde, Ann (förf.) / Schori, Pierre (förf.) / Svensson, Evert (förf.) / Theorin, May Britt (förf.) / Carmesund, Ulf (red.)
Dimensioner
215 x 138 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Koa.5
ISBN
9789172240902
Israel och Palestina - 60 år i våra röda hjärtan (inbunden)

Israel och Palestina - 60 år i våra röda hjärtan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-12-16

Slutsåld

Det har gått 60 år sedan staten Israel bildades och mer än 700 000 palestinier tvingades på flykt. För en arbetarrörelse med frihet och jämlikhet som politiska ledstjärnor har solidariteten med såväl det judiska som det palestinska folket över tid varit stark. Nazisternas förintelse av sex miljoner judar under andra världskriget tillsammans med den sionistiska rörelsens nybyggaranda, den gryende demokratin och kibbutzrörelsens betoning på arbetsgemenskap skapade en stark solidaritet med den nybildade judiska staten. Men sexdagarskriget 1967 och den påföljande israeliska ockupationspolitiken innebar en omprövning för arbetarrörelsen.
I dag ockuperar Israel den palestinska Västbanken och har i strid med folkrätten byggt bosättningar och en mur på ockuperad mark. Gazaremsan hålls isolerad och den sociala situationen där är mycket svår. Israels och västvärldens isolering av de regeringar som följde på det palestinska valet 2006 har bidragit till att splittra det palestinska samhället.

I boken Israel och Palestina. 60 år i våra röda hjärtan har ABF och Broderskapsrörelsen bett ett antal personer ur arbetarrörelsen berätta hur deras egen bild av den israelisk-palestinska konflikten utvecklats över tid, samt ge sin syn på hur Mellanösternpolitiken borde utformas i dag. Vi vill bidra till ett öppet samtal om vad Sverige och arbetarrörelsen kan göra för att bidra till fred mellan israeler och palestinier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Israel och Palestina - 60 år i våra röda hjärtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svidande kritik av (s) mellanösternpolitik
    Anna, 18 januari 2009

    Redaktörerna Ulf Carmesund och Ulf Bjereld från kristna socialdemokrater - broderskapsrörelsen har låtit åtta betydelsefulla personer inom arbetarrörelsen ge sin syn på partiets mellanösternpolitik.

    Samtliga författare kan sin mellanösternhistoria och kryddar med personliga erfarenheter samt spekulerar om huruvida partiets, enskilda ministrars eller andra beslutsfattares agerande i olika situationer skulle ha kunnat få betydelse i fredsprocessen.

    Boken är i sin enkelhet ett... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner