Den grå vågen : tankar om en ny socialdemokrati (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2009-05-14
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Sonnerby, Per (förf.) / Sjölander, Johan (förf.) / Sundström, Eric (förf.) / Brangenfeldt, Kristian (förf.) / Kielos, Katrine (red.)
Dimensioner
185 x 123 x 13 mm
Vikt
210 g
SAB
Ocgdd
ISBN
9789172240933
Den grå vågen : tankar om en ny socialdemokrati (häftad)

Den grå vågen : tankar om en ny socialdemokrati

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2009-05-14

Slutsåld

Att det finns ett grundläggande problem med svensk socialdemokrati är nog de flesta eniga om. socialdemokratin håller på att förlora en gammal identitet, men utan att ha hittat eller utvecklat en ny. Någon tydlig berättelse om framtida inriktning finns knappt och har man ingen berättelse - ja då har man inte heller något att leva upp till.

Samtidigt är de stora politiska frågorna idag mer trängande än på mycket länge. Kan vi leva tillsammans? Kan vi leva som jämlika? Kan vi överhuvudtaget leva? Alltså: sammanhållning, jämlikhet, hållbarhet. Är det möjligt? Vem kan leverera? Eller egentligen: vem kan involvera människor så att vi kan göra något åt det tillsammans?

Vi som skriver den här boken är ett gäng sossar som alltför många gånger över ett par öl har suttit och diskuterat socialdemokratins problem. Och den här boken samlar några tankar kring ett antal politikområden som råkat intressera oss.

Vi har försökt vara konkreta, för vi tänkte att det grå i politiken kan behöva uppvärderas. Socialdemokrati är varken urvattnad marxism eller liberalism i snällare förpackning. Det är en egen rörelse som i grund och botten handlar om en tro på politiken. På att stora ting kan åstadkommas med de grå verktygen om de används på rätt sätt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »