Helen Kellers värld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2011-08-29
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Dimensioner
242 x 150 x 26 mm
Vikt
750 g
SAB
920.02,Lz Keller, Helen
ISBN
9789172241374

Helen Kellers värld

Inbunden, Svenska, 2011-08-29

Slutsåld

Helen Keller (18801968) blev helt blind och döv vid ett och ett halvt års ålder. I fem år levde hon språkligt isolerad och omedveten om sig själv. Genom en enastående insats av en energisk privatlärare, Anne Sullivan, fick hon vid sju års ålder språkets nyckel i sin hand och blev med tiden en framgångsrik författare och ett språkrör för funktionshindrade och förtryckta i hela världen.

Bokens titel Helen Kellers värld syftar både på de föreställningar om världen som Helen Keller konstruerade med språkets hjälp och på den faktiska värld som hon levde och verkade i. Boken tar oss med på en kulturhistorisk resa från 1800-talets Alabama fram till nutiden. Huvudpersonens motsägelsefulla personlighet och hennes engagemang i kulturfrågor och samhällsliv ger en originell återspegling av 1900-talets kulturhistoria.

Helen Keller var radikal feminist, revolutionär marxist, men samtidigt djupt religiös och en hängiven anhängare av den svenske andeskådaren Emanuel Swedenborg. Hon var nära vän till bl.a. författaren Mark Twain och uppfinnaren Alexander Graham Bell, uppträdde som Hollywoodstjärna, turnerande vaudevilleartist och föreläste i över trettio länder på fem kontinenter i fem årtionden.

Helen Kellers värld den första heltäckande biografin på svenska är också en berättelse om hennes lärare och livskamrat, Anne Sullivan Macy, och om hur två väsensskilda personligheter sammanlänkades av märklig tillfällighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Helen Kellers värld