Tillsammans - i lust eller blomstring? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2012-10-19
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Therani, Air (form)
Dimensioner
215 x 142 x 21 mm
Vikt
390 g
SAB
Occ
ISBN
9789172241503
Tillsammans - i lust eller blomstring? (inbunden)

Tillsammans - i lust eller blomstring?

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-10-19

Slutsåld

Tillsammans - i lust eller blomstring visar varför svenskar har blivit så unikt självständiga och varför förutsättningarna för ökad frihet är större nu än någonsin. Läsaren får hjälp att vrida och vända på begrepp som frihet, plikt, ansvar och ömsesidighet.
Boken förklarar varför skolans resultat försämrats och varför utsläppen av koldioxid ökar samtidigt som Sverige gör allt mindre åt problemen. Vad händer med de offentliga tjänstemännens etik när näringslivets är ideal?
Boken visar hur skolan och klimatet och tjänstemännens etik hänger samman med en urgammal filosofisk konflikt. Den mellan lustens och blomstringens princip.

Annie Lööf (c) och Stefan Löfven (s) kommer självfallet att läsa boken. De som är i offentlig tjänst får nya perspektiv på sitt arbete. Den som sätter miljön främst får svar på frågan; varför vinner inte miljö- och klimatfrågor mer stöd? Och just därför händer inget på skolans område.
För de som är förtjusta i näringslivets värderingar säger jag bara: Boken utmanar er på er egen hemmaplan; om förutsättningar för tillväxt.

Dan Andersson är född i Borås och har en fil. kand. med ekonomisk inriktning.
Han har skrivit flera böcker och medverkat i utredningar om skatter, EMU, jobben, pensioner och nu senast om befolkningens ökade vikt, om integriteten i arbetslivet och sjukvården samt konflikten mellan de förmögna och demokratin.
Dan Andersson har haft en rad styrelseuppdrag i banker, försäkringsbolag och fonder. Dan Andersson har varit LO:s chefekonom och statssekreterare åt Björn Rosengren och
Mona Sahlin i Näringsdepartementet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tillsammans - i lust eller blomstring?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Samhällets ideologier, värdegrunder och konsekvens
    Thord Borggren Karlsson, 4 februari 2014

    Dans uppläggning och hans erfarenhet från många perspektiv gör att vi i vår studiecirkel, som läser boken, får möjlighet till en djupare reflektion. Vi får ofta bekräftat våra tankar om olika frågor i samhället och en väg att analysera dem vidare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dan Andersson