Den kinesiska drömmen : utmaningar för Kina och världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
699
Utgivningsdatum
2015-02-20
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Dimensioner
226 x 152 x 48 mm
Vikt
1236 g
SAB
Noea
ISBN
9789172241794
Den kinesiska drömmen : utmaningar för Kina och världen (inbunden)

Den kinesiska drömmen : utmaningar för Kina och världen

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-02-20
243
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Enligt Xi Jinping, Kinas mäktigaste ledare sedan patriarken Deng Xiaoping, är drömmen om den kinesiska nationens stora förnyelse" definitivt på väg att förverkligas efter mer än 170 år av outtröttlig kamp alltsedan det förnedrande första opiumkriget.

Vad handlar denna kinesiska dröm om och vad innebär Kinas dramatiska uppgång för landet och världen? I sin prisade bok, Kina - vår tids drama, hade Börje Ljunggren ambitionen att på bred front beskriva och analysera Kinas situation. Han har nu skrivit en bok där han med utgångspunkt i den kinesiska drömmen fördjupar vår bild av landet och i reflekterande form behandlar de stora utmaningar som Kina och välden står inför: partistaten och demokratifrågan, internet och civilsamhället, de mänskliga rättigheterna, ojämlikheten, klimatfrågan, den globala maktförskjutningen.

Börje Ljunggren har inga tvärsäkra svar, men ger oss nya insikter om den värld vi faktiskt lever.

Jag sörjer att det inte fanns en bok som denna när jag som ung slukade allt för att stilla min nyfikenhet om Kina! Börje Ljunggrens högaktuella bok sätter dagens Kina i både historiskt och internationellt sammanhang, kryddat med personliga upplevelser. Ett referensverk för vår tid.

Leif Pagrotsky, fd statsråd, skribent

En rak, rik och fördomsfri skildring både av Kinas inre utveckling under de senaste decennierna och landets plats och agerande i världens stora frågor fattigdom, klimat, makt byggd på lång egen erfarenhet och en imponerande förtrogenhet med dagens forskning. Analys, konkreta exempel och ett stort bildmaterial vävs samman till en helhet.

Cecilia Lindqvist, författare

Med imponerande kunskap och unika insikter hjälper Börje Ljunggren pedagogiskt oss att förstå dagens Kina och vart landet är på väg. Vid sidan av att beskriva nutid och historia sätter Ljunggren på ett utmärkt sätt också in Kina i ett globalt sammanhang och resonerar engagerat kring de stora utmaningar som Kina och världen står inför.

Mats Harborn, vice ordförande, Europeiska handelskammaren i Kina

Det här är den bästa boken, som finns om Kina och landets roll i världen. På köpet får läsaren en bra inblick i grundläggande världsproblem, som global säkerhet, finanskris, klimat och befolkningsutveckling. Genomgången av varje sakområde ger en kunskap, som är nödvändig för att förstå de andra områdena. Börje Ljunggren lyckas med något så nästan unikt som att kombinera levande, praktiska exempel från Kina med egna bedömningar grundade i en djup erfarenhet av landet och med översikter av och resonemang kring andra kinakännares kunskaper och ståndpunkter.

Jan Bjerninger, tidigare avdelningschef inom Sida och svensk ambassadör

Insiktsfullt! Borde läsas av alla med intresse för vart Kina och världen är på väg.

Stein Tønnesson, professor, ledare för forskningsprogrammet Östasiens fred, Uppsala Universitet

Det råder ingen tvekan om att Börje Ljunggren är kvalificerad att skriva om Kina och hans bok är utförlig, men ändå lättläst. Han använder sig både av statistik och egna erfarenheter för att fånga Kina i dag och i framtiden och ger en rättvis och klok bild av landet.

Respons nr 5-2015
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den kinesiska drömmen : utmaningar för Kina och världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Universella världen ?
  Leo Nilsson, 30 maj 2015

  "Den Kinesiska Drömmen" av Börje Ljunggren är ett imponerande arbete mättad av information och kunskap om det Kinesiska samhället och världen.
  Fascinerad men också uppskrämd frågar man sig vart Kina och världen är på väg.
  Den nationella drivkraften tycks vara det kitt som håller samman det väldiga landet efter förnedringen från väst vid opiumkrigen.
  Demokrati i vår bemärkelse är inte på dagordningen.
  Cyberkommunikationen upplöser visserligen ordningen, folket får röst men samt... Läs hela recensionen

 2. Mycket kunnigt - och lättillgängligt
  Henning Ericson, 28 april 2015

  Börje Ljunggrens bok ger en utmärkt, mycket up-to-date och mycket kunnig bild av dagens Kina och vart Kina är på väg. Läsaren får insikter inte bara om Kina. Landet och dess utveckling ur olika aspekter sätts in i sina globala perspektiv. Språket och dispositionen gör dessutom denna omfattande bok lättillgänglig. Jag rekommenderar den varmt!

 3. Börje Ljunggrens nya kinabok är lysande
  jan bjerninger, 24 mars 2015

  Det här är den bästa bok som finns om Kina och landets roll i världen. På köpet får läsaren en bra inblick i grundläggande världsproblem som global säkerhet, finanskris, klimat och befolkningsutveckling. Genomgången av varje sakområde ger en kunskap som är nödvändig för att förstå de andra områdena. Börje Ljunggren lyckas med något så - nästan - unikt som att kombinera levande, praktiska exempel från Kina med egna bedömningar grundade i en djup erfarenhet av landet och med översikter av och r... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Börje Ljunggren

 • Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna

  Börje Ljunggren

  Xi Jinping, Kinas mäktigaste ledare sedan Mao och Deng, vill återupprätta landets storhet genom att förverkliga den kinesiska drömmen om Kinas pånyttfödelse. President Trump vill samtidigt sätta Amerika först och tar avstånd från den liberala värl...