Låt mig få städa klart! : om kommunister, kryptokommunister och antikommunister (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2014-03-24
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Ocgde-c:k
ISBN
9789172241886
Låt mig få städa klart! : om kommunister, kryptokommunister och antikommunister (inbunden)

Låt mig få städa klart! : om kommunister, kryptokommunister och antikommunister

(66 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-03-24

Slutsåld

Alltsedan 1970-talet har Kjell Albin Abrahamson rapporterat från och om det kommunistiska Östeuropa och det postkommunistiska Central- och Östeuropa. Nu vänder den folkkäre utrikeskorrespondenten för första gången på perspektivet och granskar Vänsterpartiets och kommunismens roll i Sverige.

Jag förfasas över hur lättvindigt vänstern tar på kommunismens brott. Den överslätande inställningen till den bolsjevikiska terrorn är obegriplig, liksom att det fortfarande finns de som kallar sig kommunister.

I vårt land finns ett stort intresse för nazism men inte för kommunism. Att värna om nazismens offer men inte om kommunismens är halvtidshumanism. Ett barn som dog av hunger och kyla i Gulag är inte mindre värt än barnet som eldades upp i Auschwitz ugnar. Förhörsmetoderna och tortyrinstrumenten i nazistiska fängelser skiljer sig inte från de kommunistiska.

Kjell Albin Abrahamson, ett saltkorn i den svenska sirapslimpan är känd för sin vägran att simma med strömmen. Hans röst väger tungt i debatten. Av Sveriges viktigaste opinionsbildare rankades han 2012 på plats 66. För kommunister vore 666 ett lämpligare tal.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Låt mig få städa klart! : om kommunister, kryptokommunister och antikommunister. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. läsvärt om kommunismen.
  Anna, 31 maj 2016

  Jag tycker att alla bör hålla sig informerade om vad kommunismen ställt till med. Också bra få veta hur många kända personer i Sverige som arbetar som journalister och liknande som delar dessa värderingar.

 2. Rapp, påläst, angelägen
  anhn, 10 september 2015

  Drömmen om den sanna kommunismen tycks bedåra många.Kjell Albin visar rappt och påläst på hur detta lett till pinsamheter, stolligheter, förtryck, lögn och utrensningar.

 3. En rekommendabel bok
  Christer Wall, 5 augusti 2015

  Skulle kunna rekommendera boken till alla mina vänner och bekanta.
  Kjell-Albin är inte bara väl påläst förutom att boken är skriven med glimten i ögat. Kjell - Albin är suverän, fattas bara annat.
  Från en Kjell-Albin-fan.

  PS
  Hälsa honom om det är möjligt!
  DS

 4. Låt mig städa klart...

  Kjell Albin skriver på sitt oefterhärmliga sätt och det gör boken lättläst. Samtidigt är det skrämmande läsning. Hur har dessa kommunister kunnat få härja vilt i Sverige ? Och fortfarande gör det?
  De har inte fattat att kommunism och nazism är samma sak fast från vänster resp höger. Det är många fler är de som inte fattat det och jag hoppas att ögonen öppnas på fler. God hjälp ger väl denna lättlästa och informativa bok!
  Rekommenderar verkligen boken!
  Kerstin Cedergren

 5. Om demokratins dödgrävare.
  Mats Viberg, 25 mars 2015

  Uppfriskande och kuslig läsning om demokratins fiender förr och nu. En storstädning av det massmediala Sverige och dess förment demokratiska representanter är verkligen behövlig. Rekommenderad läsning för alla vänner av demokrati, mänskliga fri och rättigheter. Tacka Fan... för att föremålen för författarens skrift är både rasande och förolämpade, deras reaktion på boken avslöjar dem yttermera som just de röda reaktionärer de framställs som i boken. Snacka om polemiskt och politiskt självmål!... Läs hela recensionen

 6. Saklig kanske inte pk i Sverige idag
  Anti kommunist, 27 februari 2015

  Intressant information om Svenska kommunistarvet. Borde diskuteras i Svt men det lär vi inte se så länge den kanalen är vänstervriden.

 7. Lysande inlägg
  Ulf Sjödin, 16 februari 2015

  Utmärkt att någon äntligen tar upp detta ämne i Sverige!
  Mycket intressant och relevant information.
  Fina referenslistor.
  Lie tjatig på en del ställen, annars hade jag satt fem stjärnor.

 8. Bra jobbat K-A Abrahamson
  Bernt Lars-Erik Larsson, 23 januari 2015

  Borde läsas av alla svenskar inte minst av skolelever i 8-9 klass .Skulle hjälpa till att ta bort lite av den historielöshet som finns i dagens skola.

 9. Anbefalles till läsning
  Bo Henning Andersson, 30 december 2014

  Skulle vilja rekommendera den till Stefan Löfven. Och för övrigt till hela regeringen så de vet vilka de söker stöd av i budgetarbetet.

 10. Viktig bok
  carl johan hortling, 22 september 2014

  På 90-talet delades det ut en bok till alla skolor om nazisternas ondska under Hitler; "Därom må vi berätta". Det var angeläget och väl upplagt.

  Under alla år har man inte haft allmän information om Stalins och kommunismens illdåd som var betydligt värre och krävde mycket fler dödsoffer.

  Abrahamssons bok belyser mycket väl och på ett intressant sätt dessa händelser. Bl.a hur många vänsterpolitiker utvecklats i Stalins anda. Jag anser att man borde behandla A.s bok i alla svenska skolor för att få en balans i informationen

 11. Mycket bra fakta
  Magnus Arkell, 4 augusti 2014

  Belyser fakta som man lätt har glömt bort, visar hur lika nazismen och kommunismen är fast de förpackar det med olika ord.

 12. lärobok?
  anders joninger, 24 juli 2014

  en bok att använda i skolorna, på ett enkelt sätt få klart hur vänstern är
  ingen vill ha hilter på t shirten men lenin eller che är "coolt"
  mycket läsvärd bok

 13. Utmärkt städjobb
  Birger Johansson, 15 juni 2014

  Rekommenderas till läsning - KAA utför ett mästerligt städjobb. Det är denna mjäkighet här i landet när det gäller kommunismens förbrytelse som påtalas tydligt i boken - "folkhemskommunism" - usch! Att inte detta Vänsterparti en gång för alla rensar ut kommunismen och kommunister i partiet och tydligt visar att man är ett demokratiskt parti!

 14. Insiktsfull och välformulerad
  Anders Warringer, 6 maj 2014

  Boken är väl värd att läsa och kan rekommenderas. KAA: egna personliga erfarenheter kompletterar faktauppgifterna väl. Möjligen lider framställningen i någon liten mån av en viss svepande yvighet. Men detta är kanske också en del av charmen.
  Det är märkligt att kommunismens förbrytelser mot mänskligheten så totalt förbigås av svenska massmedia

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Kjell Albin Abrahamson