Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-08-13
Förlag
Opal
Illustratör/Fotograf
Joanna Hellgren
Dimensioner
197 x 143 x 19 mm
Vikt
382 g
SAB
Hcg
ISBN
9789172262546
Ariel - tjugofyra/sju (inbunden)

Ariel - tjugofyra/sju

Inbunden Svenska, 2020-08-13
124
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Beställ boken senast fredag 18 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Håkan Lindquist skriver med ett engagemang och fantastiskt språk som inte lämnar någon oberörd. Tillsammans med Joanna Hellgrens svartvita vinjetter blir läsupplevelsen något utöver det vanliga och Ariels historia stannar kvar länge. En bok som öppnar upp för diskussioner om flera viktiga frågor.

Ariel är tio år och bor sedan en tid tillbaka, tillsammans med Joen och Mattis eftersom Ariels mamma har missbruk och inte kan ta hand om hen. I den här finstämda och drabbande berättelsen får vi genom ett barns ögon och återblickar följa ett liv på gatan, utan en fast punkt, med en missbrukande förälder. Genom Ariel får läsaren ta del av en osminkad tillvaro, som utan att vara nattsvart redogör för en många gånger mörk vardag och verklighet, men som också är präglad av samhörighet, kärlek och lojalitet. Ariels nuvarande situation blir en motvikt till det förflutna och trots att hen brottas med minnen och dåligt samvete gentemot sin mamma, är det här också en ljus skildring av en vänskap utöver det vanliga och om att en familj är de som är närvarande, som erbjuder trygghet och som bryr sig.

Det finns så många bottnar i den lågmälda berättelsen och det är en sann njutning att läsa den välformulerade prosan, och få ta del av Ariel och fosterpappan Joens språk- och ordlekar.
Sarah Utas, BTJ-häfte nr 19, 2020

Joanna Hellgrens skissartade illustrationer ackompanjerar stämningsfullt denna läsvärda berättelse som passar barn från nio år.
Sarah Utas, BTJ-häfte nr 19, 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ariel - tjugofyra/sju
  2. +
  3. Min brorsa heter Noa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min brorsa heter Noa av Anna-Clara Tidholm (inbunden).

Köp båda 2 för 227 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Lindquist