Manipulera med språket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
01
Förlag
Norstedts Akademiska Förlag
Illustratör/Fotograf
Jens Magnusson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
F.063
ISBN
9789172273405
Manipulera med språket (häftad)

Manipulera med språket

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2003-09-01

Slutsåld

Har du ljugit någon gång? Kommit med halvsanningar? Valt orden på ett sätt som gav dig fördelar? Svaret är troligen ja. Så gott som dagligen ägnar vi oss åt språkliga manipulationer av olika slag - och blir själva utsatta för dem. Detta är inte så förvånande. Den som alltid säger sanningar, aldrig lindar in sitt tal eller anpassar ordvalet efter situationen brukar inte lyckas särskilt väl, vare sig privat eller i yrkeslivet.

Språk och kommunikation är ett slags spel där vi alla deltar,och Lars Melin berättar här om de övergripande spelreglerna och kom- mer med knep,råd och tips om hur du kan lyckas bättre i både tal och skrift.Det här är också en bok om sanning och lögn.Hur mycket vågar vi tänja på sanningen?Och hur gör vi det mest framgångsrikt? Boken innehåller också många roliga illustrationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Manipulera med språket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lätt att ta till sig
  Jonas Arneson, 4 mars 2019

  Man kan vara ärlig utan att säga precis som det var. Även om man inte vill använda teknikerna för att manipulera med språket för egen del, kan man åtminstone lära sig mycket av de många exemplen i boken till att identifiera andras försök.

 2. Titeln är avskräckande
  D.N., 25 oktober 2005

  Vem vill manipulera? Tja, inte jag, men jag köpte boken för att lära mig hur andra gör och för att jag gillar att skriva.

  Boken innehåller mycket som är intressant både för den skrivande och för gemene man. Hur lätt är det inte att uppleva en insändare eller en debattartikel som klok och förståndig? Boken visar även på vad som händer med ensidigt faktaurval.

  För varje nytt moment används en kort text som skrivs så som vi vanliga dödliga skulle skriva den. Steg för steg bearb... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Melin