Amorina : den förrykta frökens lefnadslopp och sällsynta bedrifter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Almqvist samlade verk (del 4)
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2003-01-01
Förlag
Svenska vitterhetssamfundet
Medarbetare
Romberg, Bertil (red.)
Dimensioner
225 x 160 x 26 mm
Vikt
700 g
SAB
Hc
ISBN
9789172301092
Amorina : den förrykta frökens lefnadslopp och sällsynta bedrifter (inbunden)

Amorina : den förrykta frökens lefnadslopp och sällsynta bedrifter

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2003-01-01
139
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Amorina, ett av Almqvists intressantaste verk, har en märklig tillkoms thistoria. En första version var nästan färdigtryckt 1822 men blev ald rig publicerad, då förläggarens lager brann, utgivandet avbröts och ar ken såldes som makulatur. Amorina omarbetades emellertid grundligt och utkom i en ny version som Amorina eller Historien om de Fyra 1839. Nu föreligger den första versionen från 1822 i den textkritiska utgåvan Samlade Verk. Denna version är Almqvists första betydande verk. Den vi sar en bestämd social tendens, som vill förstå den vansinnigas och den brottsliges egenart och se dem som offer för miljö och sjukdom. Berti l Romberg har försett volymen med inledning och kommentarer, där också en nyupptäckt variant om två sidor i ett av arken publiceras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Amorina : den förrykta frökens lefnadslopp och sällsynta bedrifter
  2. +
  3. Amorina eller Historien om de fyra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amorina eller Historien om de fyra av Carl Jonas Love Almqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Jonas Love Almqvist

Övrig information

Amorina, ett av Almqvists intressantaste verk, har en märklig tillkomsthistoria. En första version var nästan färdigtryckt 1822 men blev aldrig publicerad, då förläggarens lager brann, utgivandet avbröts och arken såldes som makulatur. Amorina omarbetades emellertid grundligt och utkom i en ny version som Amorina eller Historien om de Fyra 1839. Nu föreligger den första versionen från 1822 i den textkritiska utgåvan Samlade Verk. Denna version är Almqvists första betydande verk. Den visar en bestämd social tendens, som vill förstå den vansinnigas och den brottsliges egenart och se dem som offer för miljö och sjukdom. Bertil Romberg har försett volymen med inledning och kommentarer, där också en nyupptäckt variant om två sidor i ett av arken publiceras.