En dagbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska författare Ny serie
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2009-04-15
Förlag
Svenska Vitterhetssamfundet
Originaltitel
En dagbok
Medarbetare
Wahlström, Maria (red.)
Dimensioner
230 x 162 x 23 mm
Vikt
560 g
SAB
Hc
ISBN
9789172301450

En dagbok

Inbunden,  Svenska, 2009-04-15
223
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
För första gången sedan 1843 utkommer nu Fredrika Bremers En dagbok oavkortad, i bokform. Handlingen utspelar sig i Stockholm och boken är skriven i dagboksform. Sofia Adelan, som efter en flera år lång vistelse i Finland kommit tillbaka till Stockholm och sitt föräldrahem på Blasieholmen, för pennan. I centrum för händelserna står den spirande kärleken mellan Sofia och kommendörkapten Vilhelm Brenner, Vikingen, liksom det kärleksdrama som utspelas mellan den väna och blida systern Selma, den mer nyckfulla och självupptagna kusinen Flora, friherren Thorsten Lennartson och envoyén St. Orme.
Förutom kärleksintrigerna finns en genomarbetad och fast kärna av emancipatoriskt slag. Här finns exempelvis kritik av den borgerliga eller aristokratiska kvinnans meningslösa sysselsättningar som leder till vanmakt och leda.
Detta är en textkritisk utgåva från Svenska Vitterhetssamfundet, utgiven av Maria Wahlström. Förutom en inledning som behandlar En dagbok och dess tillkomst finns en textkritisk kommentar med bl.a. redogörelser för hur texten etablerats, vilka ändringar som gjorts i förhållande till första upplagan samt ord- och sakförklaringar till texten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En dagbok
  2. +
  3. Grannarne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grannarne av Fredrika Bremer (inbunden).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrika Bremer