Elektricitet : historien om universums mäktigaste kraft (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2006-02-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
The electric universe. The shocking true story of electricity
Dimensioner
178 x 110 x 19 mm
Vikt
160 g
SAB
Uccd:k
ISBN
9789172320246

Elektricitet : historien om universums mäktigaste kraft

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-02-01

Slutsåld

En bok om elektriciteten och dess historia. Länge sågs den mest som en märklig bieffekt av olika saker. På 1790-talet började Alessandro Volta med sitt arbete vilket ledde till ny kunskap och nya uppfinningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Elektricitet : historien om universums mäktigaste kraft. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Synd att den gått ur tryck
  Henrik Magnusson, 17 juni 2022

  För oss som gillar essäer och vill se fakta sättas in i mänskliga sammanhang, är detta en härlig bok. Visst kan man ana överdrifter och effektsökande förenklingar, såsom kontrasten mellan Bell och Edison, mellan smarthet och dumhet, etc., men den som vill slippa undan alla subjektiva tolkningar får plocka fram en lärobok i fysik istället.

 2. David Bodanis Elektricitet och hans E=mc2 är verkligen...
  Ronnie Svensson, 3 september 2013

  David Bodanis Elektricitet och hans E=mc2 är verkligen interssant och spännande läsning för alla som vill veta lite mer om hur det fungerar här i världen.

 3. Tesla?
  Wiseman, 9 april 2012

  En annars spännande bok saknar tyvärr trovärdighet då en person som Nikola Tesla, växelströmmens fader, inte ens nämns en enda gång.

  Läs med ett kritiskt öga, eller som fiction.

Visa alla 3 recensioner

Övrig information

David Bodanis bjuder på en omtumlande berättelse. Skrönor, amorösa eskapader, egon, genier och bedragare genom vetenskapshistoriens svindlande lopp: den store visionären Michael Faraday, fattigsonen som blev Englands mest framstående fysiker; Alexander Bell, som uppfann telefonen så han kunde lägga an på sin stora kärlek, den döva Mabel; Thomas Edison, minst lika bra på att stjäla patent som på att uppfinna egna och Alan Turing, kodknäckaren vars arbete beredde marken för dagens datorer och många andra.

Elektricitet är en laddad upptäcktsresa, från den första telegrafkabeln över Atlanten till eldstormens Hamburg under andra världskriget, över det mänskliga nervsystemet, e-posten och universums födelse, skriven av populärvetenskapens mästare!