Iskallt och stenhårt : mina tjugo år i Texas fängelser (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2006-05-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Margareta Eklöf
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
180 g
SAB
Lz Flinga, Rickard
ISBN
9789172320352

Iskallt och stenhårt : mina tjugo år i Texas fängelser

mina 20 år i Texas fängelser

(14 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-05-01

Slutsåld

Rickard Flinga föddes 1951 i Sydamerika av svenska föräldrar. Familjen flyttade till Kalifornien. Så småningom bosatte sig Rickard Flinga med fru och barn i Texas. En dag skjuter han en arbetskamrat som han misstänker har förgripit sig på hans dotter. Han döms till 45 år och hamnar i Texas hårdaste fängelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Iskallt och stenhårt : mina tjugo år i Texas fängelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Bodin, 10 januari 2011

  En ganske rå bok i typiskt fängelsemiljö med droger, våld, makt och mord. Mycket bra beskrivet och spännande men ibland blir det lite grötigt. Spänningen håller dock i sig hela tiden =)

 2. Läsvärt!
  AB, 20 juni 2009

  Helt klart läsvärd!
  En intressant berättelse om hur Rickard Flinga
  upplevde sin tid i olika fängelser i Texas, USA.
  Jag gillar hur han blandar fakta med sina upplevelser.
  Hur han går tillbaka tidigare i livet och försöker analysera
  hur och vart det gick snett.
  Det skulle vara intressant att läsa en djupare beskrivning
  om hans tid i fängelset och kontrasten mellan
  USA och Sverige.
  Boken var lättläst.
  Det märks tyvärr på språket att den är översatt.

 3. lättläst, men inget vidare
  Dubchek, 9 juni 2009

  Jag brukar gilla fängelseberättelser av alla sorts. Flinga's tillhör nog inte eliten. Det var lättläst och den delen där han beskrev fängelset var intressant. Dock gillade jag inte hans sätt att kritisera svenska myndigheter för att hjälpen kom inte i tid. Han försöker också ge en bild till läsaren om att han så småningom hittar det rätta i sig själv - det var också lite grundlig.

 4. Sådär...
  LinKri73, 2 januari 2009

  Hade svårt att ta mig igenom boken eftersom det var lite rörigt skrivet. Hade läst El Choco innan som också handlade om en svensk i ett fängelse (visserligen i sydamerika då), den boken var mycket lättare att läsa tyckte jag....Men alla liknande böcker är ju bra på sitt sätt ändå!

 5. Spännande innehåll
  Daniel Ericsson, 19 november 2008

  Innehållet är väldigt spännande, många saker som man nästan tappar hakan av att läsa. Dock är sättet den är skriven på riktigt rörigt men innehållet väger upp ordentligt!

 6. Jättespännande och intressant
  Läsnörd, 30 maj 2008

  En ohygglig berättelse om att sitta i amerikanskt fängelse, det verkar vara ännu värre än allt man har sett på film... Rickard Flinga berättar så levande att det känns som om man kan se allting framför sig, och jag slukade boken på en dag. Jag tyckte att den var jättespännande och intressant.

 7. Nja...
  Emma, 28 februari 2008

  Som sagt, väldigt mycket dravel, gillar inte heller sättet den var skriven på, men fängelsedelen var intressant.

 8. Helt...
  Snapphane (Sala), 20 oktober 2007

  En trevlig bok, där berättelsen om fängelsevärlden var det som gav mig mest. Jag hade gärna sett mer av det. En lättläst bok som ger behållning.

 9. En helt ok bok...
  Anna, 12 juli 2007

  Berättelsen känns lite förvirrad och lite torr. Å andra sidan är texten saklig och historierna om hur det kan vara i Amerikanska fängelser mycket intressant. En helt ok bok men inte mer.

 10. ostrukturerad
  Malin, 25 juli 2006

  Det känns som att han hela tiden vinglar in på ovidkommande detaljer som kan ta upp ibland hela kapitel utan att de för berättelsen framåt. Jag tycker däremot all fakta om den amerikanska fängelsevärlden var intressant, men historien i sig blev aldrig fängslande. Jag blev besviken.

Visa alla 10 recensioner

Övrig information

Rickard Viking Flinga växte upp i USA med svenska föräldrar. Barndomen var fylld av osäkerhet, rädsla och misshandel och han hamnade tidigt i dåligt sällskap. Han gifter sig och får barn och flyttar så småningommed sin familj till Texas där han får jobb på ett bygge. Där inträffar katastrofen. En arbetskamrat förgriper sig på hans dotter och Rickard skjuter honom besinningslöst med elva skott. Han tillbringar 20 år i Texas hårdaste fängelser och 13 av dem i isoleringscell. Det här är den sanna berättelsen om den långa, grymma vägen ut ur helvetet. Rickard Flinga bor idag i Uppsala och arbetar som fritidspedagog. Han deltar i kriminalvårdsdebatten och föreläser för ungdomar.