Stamtavlor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Månpocket
Dimensioner
110 x 180 x 20 mm
Vikt
120 g
SAB
Lz Demirbag-Sten, Dilsa
ISBN
9789172320475
Stamtavlor (pocket)

Stamtavlor

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

"... en övertygande bok, känslostark, berörande och svår att lämna bakom sig." KristianstadsbladetDilsa Demirbag-Sten kom till Sverige som sexåring 1976. Hennes tjugofemåriga mor hade då rest ensam med sina fyra barn från bergsbyn i den kurdiska delen av Turkiet för att återförenas med sin man som fått arbete i det nya landet. De hade lika gärna kunnat resa till månen, så stor var kontrasten.
I Stamtavlor berättar Dilsa Demirbag-Sten om sitt kurdiska arv och hur det är att ha sina rötter i två kulturer, utan att vara rotad i någon av dem. Hon beskriver sin stams historia, baserad på de många berättelser hon hört under sin uppväxt. Hon berättar om starka kvinnor och kärleken till bergen där hon är född. Men hon redogör också för traditioner som hon idag tar avstånd från, som kvinnans underordnade ställning, tvångsgiftermål och hedersmord."... en intensiv och lättläst reportagebok, med en djupt personlig laddning." Göteborgs-Posten"Min enda invändning mot Stamtavlor är att den är för kort. Den borde ha varit dubbelt så tjock." Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stamtavlor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Detta är en bok som öppnar upp nya perspektiv och är...
  Jessica Sundqvist, 23 augusti 2013

  Detta är en bok som öppnar upp nya perspektiv och är en bok som alla borde läsa.
  Den ger en god förståelse för hur kultur, tradition och religion är nära sammanvävt!
  Mycket intressant levnadsbeskrivning och historia.

 2. Betyg: 4.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 16 juli 2010

  "Stamtavlor" är Dilsas första bok om sitt liv. Den hade jag missat att läsa, när jag läste Dilsas andra bok "Fosterland" för ett par månader sen.

  "Fosterland" handlade ju mest om Dilsas liv i Sverige. Medans "Stamtavlor" mest handlar om hennes forna hemland, Kurdistan i Turkiet.

  "Stamtavlor" var lika bra som "Fosterland". Mycket intressant och gripande att läsa. Och jag kan helt klart rekommendera båda böckerna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dilsa Demirbag-Sten

Bloggat om Stamtavlor