Stulen barndom : två systrars uppväxt med en schizofren mor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Översättare
Lisbet Holst
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
178 x 111 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Lz Holman, Virginia,Vlaa
ISBN
9789172320499
Stulen barndom : två systrars uppväxt med en schizofren mor (pocket)

Stulen barndom : två systrars uppväxt med en schizofren mor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

”Ett litet storverk” Amelia Det här är den sanna berättelsen om att växa upp med en schizofren mor under ett kaotiskt och händelserikt årtionde. När Virginias och Emmas mor Molly börjar höra röster och tro sig vara värvad av en hemlig armé förklaras hennes beteende som symptom på tidsandan. Mollys man tror att hon behöver lite andrum för att ”finna sig själv”  och Mollys moster anser att lite exorcism inte skulle skada... Men Mollys sjukdom tar allvarligare uttryck, med inslag av extrem paranoia och våldsamma vredesutbrott – en verklighet som Virginia och hennes syster måste lära sig hantera. Trots att Molly är en fara för både sig själv och döttrarna tar det många år innan hon blir inlagd på mentalsjukhus och får en diagnos.Stulen barndom är en stark och avslöjande bok om en familjs mörka dagar som gisslan i ett psykiskt krig. Det är en uppskakande berättelse om en dotter som berövas sin mor, men också ett gripande porträtt av en flickas väg till vuxenvärlden.   ”Berättelsen är gripande och trots att det förmodligen skulle kunna finnas anledning till bitterhet andas boken förlåtelse, överseende och hopp.” Nerikes Allehanda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stulen barndom : två systrars uppväxt med en schizofren mor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lite seg..
    Issalicious, 22 april 2007

    ...i början men sedan kom man igång. man tyckte ganska synd om barnen som får spela med i mammans yra. Tog ett tag och läsa den... men för att vara verklighetsbaserad så klarade jag iallafall igenom boken. Men om jag ska vara ärlig så förväntade jag mig mer händelser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Virginia Holman

  • Rescuing Patty Hearst

    Virginia Holman

    In 1975, one year after Patty Hearst and her captors robbed Hibernia National Bank, a second kidnapping took place far from the glare of the headlines. Virginia Holman's mother, in the thrall of psychosis, spirited her two daughters to a cottage o...

Bloggat om Stulen barndom : två systrars uppväxt med...

Övrig information

1974 var inget bra år att bli galen, skriver Virginia Holman i denna uppseendeväckande och smärtsamt roliga berättelse om att växa upp med en schizofren mor under ett kaotiskt och händelserikt årtionde.

I maj 1974, ett år efter att Patty Hearst och hennes kidnappare rånade Hibernia National Bank, äger en helt annan kidnappning rum, långt borta från massmediernas stora rubriker. Virginias mor Molly, som lider av sitt första psykotiska tillstånd, är övertygad om att hon värvats av en hemlig armé. Rösterna i Mollys huvud befaller henne att tillsammans med sina två döttrar, Virginia och Emma, bege sig till familjens sommarhus.

Stulen barndom är en stark och avslöjande bok om en familjs mörka dagar som gisslan i ett psykiskt krig och i ett land starkt påverkat av Watergate-erans galenskaper. Det är en uppskakande berättelse om en dotter som berövas sin mor, men också ett gripande porträtt av en flickas väg till att bli en hel och vuxen kvinna.