Buddha (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Månpocket
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
Buddha
Dimensioner
177 x 110 x 13 mm
Vikt
120 g
SAB
Cmce
ISBN
9789172320895
Buddha (pocket)

Buddha

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

"Boken om Buddha har alla förutsättningar att bli en klassiker." Borås TidningI Buddha utforskar Karen Armstrong både den arketypiska religiösa ikonen och människan Buddha. På ett inträngande och levande vis skildrar Armstrong Siddhatta Gotamas sökande efter andlig upplysning; från det ögonblick när han väljer att lämna sin fru, sitt barn och försaka sin bekväma, socialt högtstående tillvaro för att istället bli en Buddha och erövra den sanning som han tror i grunden kan förvandla människor och ge dem möjlighet att finna frid mitt i livets lidande.Samtidigt tecknar Armstrong en bild av den kulturella omgivningen till Buddha och hans plats i den andliga historien, liksom vad som gör att hans lära bär på en speciell betydelse och relevans även för oss i vårt samhälle idag."... mycket läsvärd. Armstrong ger en samlad bild, så biografisk som det är möjligt, av Buddhas liv och lära." Svenska Dagbladet"Armstrong besitter en djup beläsenhet. Inte bara inom buddhismen, utan en styrka med hennes text är just det att hon kan åskådliggöra sammanhang, sätta personer i dialog med tiden både före och efter. Det är med andra ord en lärd och underhållande bok ..." Helsingborgs Dagblad"... en av poängerna med hennes nya bok Buddha är att hon försöker ge sin berättelse om Gotama en fullt begriplig, nästan samtida vardaglighet." Dagens NyheterKaren Armstrong har med sina böcker, bland andra Historien om Gud, som ingen annan samtida författare lyckats förmedla sina kunskaper om världsreligionerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Buddha. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Påbörjad men inte avslutad
    Lorenzo Petersson, 21 maj 2019

    Tyvärr en ganska oinspirerande bok om Buddha, personligen kunde jag inte förmå mig att läsa färdigt trots ett starkt intresse i ämnet och personen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karen Armstrong