Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2008-12-19
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Gyllensvärd, Helena (form)
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
100 g
SAB
Dokb
ISBN
9789172321359
Familjens projektledare säger upp sig (pocket)

Familjens projektledare säger upp sig

(26 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-12-19
48
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kvinnor - sluta curla för era män! 

Det har talats en hel del om att föräldrar curlar för sina barn, men ingenting om hur kvinnor curlar för sina män. Sina barns pappor. Gunilla Bergensten vill sätta fart på debatten och har skrivit en ARG bok som handlar om varför kvinnor blir familjens projektledare och hur man gör när man vill säga upp sig.
 Så här skriver hon i inledningen: "Efter att länge ha irriterat mig på att jag fått en roll jag varken bett om eller ens är lämpad för, började jag se mig omkring. Och jag upptäckte att jag inte var ensam. Och när jag började prata om det med andra insåg jag att ämnet inte lämnar någon oberörd. Många, framför allt män, blir provocerade. Men ännu fler, kvinnor då, förstår precis vad jag menar. Det är rätt skönt att veta att man inte är ensam om sin frustration."
 Familjens projektledare säger upp sig är en väldigt personlig bok, men den skildrar samtidigt en vardag som de flesta mammor kan känna igen sig i. Gunilla Bergensten beskriver med befriande humor sin kaotiska tillvaro. Hur hon kämpar för att hålla allt i huvudet, ständigt sliten mellan jobb och familj, och hur hon, trots att hon har en "jämställd" man, är ansvarig för familjelogistiken: studiedagar, var galonbyxorna finns, inköp av sandaler, kalasinbjudningar, presentinköp, biljettbokningar, anmälningstider, sommarlovsplanering, barnvaktsbokning, tandläkartider, picknickdagar, luciakronor och så vidare i all oändlighet.
 Hon ställer också massor av relevanta frågor. Varför blir kvinnan familjens projektledare? Och varför tycks det alltid ske i samband med barnens födelse? Beror det på att det är något fel på mäns hjärnor? Eller är männen bara lata? Eller lider de helt enkelt av inlärd hjälplöshet?
 Det här är en bok för alla kvinnor som älskar sina män - men som är trötta på att vara familjens projektledare. Gunilla Bergensten skriver med frustande ilska, humor och skarpsynthet om något som många "jämställda" kvinnor har skämts över att erkänna. Hon bjuder på massor av igenkännande skratt. Och dessutom har hon en lösning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Familjens projektledare säger upp sig
 2. +
 3. Att älska varandra i längden - och på bredden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att älska varandra i längden - och på bredden av Gunilla Bergensten (pocket).

Köp båda 2 för 96

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Familjens projektledare säger upp sig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket igenkänning
  Malin, 16 december 2016

  Rolig och tänkvärd bok. Startade en del samtal här hemma som ledde till positiva effekter. Delat med mig av tankarna till bekanta.

 2. Boken alla föräldrar borde läsa
  Eleonora, 18 februari 2015

  Råkar det vara så att mamma handlar alla barnkalaspresenter i er familj för att hon anses 'bäst' på det? Hur kommer det sig att även de flesta andra familjer resonerar på detta sätt? Finns det speciella 'presentköpar'-gener eller är det socialt konstruerade talanger? Läs boken tillsammans eller var för sig och börja fördela projektledarskapet för familjen mera rättvist. Det är en investering för er själva, för barnen och för framtiden!

 3. Ang. Familjens projektledare säger upp sig
  Kristin, 9 april 2014

  Väldigt rolig och lättläst bok. Man känner igen sig helt klart. Alla män borde läsa den och även kvinnorna för att inse hur man kan förenkla sitt liv eller rättare sagt, inse att fler sitter i samma båt.

 4. Klockrent!
  Kms, 31 mars 2014

  Vakna alla sjusovande män! Det är så här vi kvinnor har det!
  Hur "rättvist" fördelat har egentligen hemarbetet blivit i ett land där både män och kvinnor har karriär......

 5. Bra beskrivning av det kaos som infaller ffa under...
  Kerstin Andersson-Thorell, 3 december 2013

  Bra beskrivning av det kaos som infaller ffa under småbarnstiden så det är en hög igenkänningsfaktor! Tack och lov blir hen klokare med åren.

 6. Jag hade höga förväntningar på boken men jag blev...
  Eka Bok, 2 september 2013

  Jag hade höga förväntningar på boken men jag blev jättebesviken.
  Visst kände jag igen mig i mycket men jag trodde att boken skulle innehålla lite konkreta råd och tips, men det fanns det inte.
  Mer att läsa som en humorupplevelse än som en hjälpande bok.

 7. Roligt igenkännande! Överdrivet men ändå mycket...
  Anna, 7 juni 2013

  Roligt igenkännande! Överdrivet men ändå mycket sanning. Strök under och visade maken som konstigt (?) nog inte ville läsa ;-) M a o sanningen!

 8. ohoj vilken fantastisk bok! man kände ju verkligen...
  Mi, 30 maj 2013

  ohoj vilken fantastisk bok! man kände ju verkligen igen sej i allt!! Läs den! Tror många kvinnor kommer skratta till den

 9. En bok med stort humoristiskt inslag....
  Caroline, 17 april 2013

  En bok med stort humoristiskt inslag. Igenkänningsfaktorn är hög. Mycket lättläst och en källa till diskussioner med omgivningen när man läser boken. Man blir nyfiken på hur andra familjer och projektledare har det. Min egen reflektion är att jag i vissa fall gärna är familjens projektledare. Inte för att jag nödvändigtvis känner att jag har tiden att vara det, utan för att jag tycker att uppgiften att t ex fixa barnens garderob är kul.

 10. Rolig men samtidigt rasande!
  LinnB, 29 mars 2010

  "Familjens projektledare säger upp sig" är en rolig men samtidigt rasande uppgörelse med kärnfamiljsidealet. Hur kom det sig att hon blev den som fick allt ansvar i familjen? Varför bryr sig inte hennes man, barnens pappa, om vad fröken tycker om barnens kläder? Och hur kommer det sig att han inte ser när diskbänken svämmar över? Bergensten drömmer sig tillbaka till svunna tider, till tiden innan hon blev mamma. Bergensten har fått nog och slutar helt enkelt att projektleda sin familj. Barnen... Läs hela recensionen

 11. Alla borde läsa denna!
  Malin, 9 februari 2009

  Ojoj tänk att så mycket stämmer in... jag och min man läste denna bok parallellt och båda fasade... Tänk att vi kvinnor curlar våra män på detta viset och att dessa män snällt ställer upp på det! Det har i alla fall börjat ske en förändring i vårt hem sedan vi läste denna bok. Den fungerar numera som en liten husbibel i vårt hem ;) /Malin

 12. En curlingmammas klagosång
  Johan Ascard, 3 januari 2009

  Boken är medryckande, men blir snabbt tjatig. Hon skriver mest om traditionellt kvinnliga ansvarsområden. Typiskt manliga domäner nämns inte eller bagatelliseras. Jag reagerar negativt på hur hon idiotförklarar sin man och skriver nedlåtande om män i största allmänhet. Hon nuddar vid troliga orsaker till varför kvinnor ofta tar på sig för mycket ansvar i hemmet, men avfärdar det tyvärr sen bara som "skitsnack". Det är också en besvikelse att hon inte skriver hur det sen går när familjens proj... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Bloggat om Familjens projektledare säger upp sig