Konsten att leva innerligt (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2009-08-21
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
176 x 111 x 15 mm
Vikt
106 g
SAB
Dbz Kierkegaard, Søren,Dh
ISBN
9789172321564
Konsten att leva innerligt (pocket)

Konsten att leva innerligt

(31 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2009-08-21

Slutsåld

Andlighet för moderna sökare.

"Du är din egen sanning och det är bara du själv som kan svara på meningen med livet." Sören Kirkegaard

Välkommen på en existentiell resa guidad av dig själv. En resa i ditt inre tillsammans med den danske filosofen och teologen Sören Kirkegaard - existentialismens fader. Det är 165 år sedan hans världsberömda verk Antingen - eller publicerades, ändå är hans tankar om den sökande och autentiska människan mer aktuella än någonsin.

Det finns en fråga som alla människor någon gång ställer sig: Vad är meningen med livet? Och så fortsättningen: Har jag valt rätt? Slösar jag bort min tid? Finns det något annat som är bättre och viktigare? Och varför känner jag mig så missnöjd fastän allting på ytan är så bra?

Vi lever i en tid av materiellt överflöd och oändliga möjligheter. Ändå tycks det inte räcka. Men hur bär man sig åt för att bryta trenden och åter fyllas av lust till livet?

Prästen och Kirkegaard-kännaren Ted Harris och journalisten Ann Lagerström har vänt sig till en som själv känt oron i sin egen själ och som bestämde sig för att finna en metod för den moderna sökande människan. Det handlar inte om någon snabbkurs, ingen quickfix, tvärtemot så kräver den här tekniken stort tålamod och ett livslångt engagemang. Vägen till mening har nio steg, nio möjligheter och nio utmaningar och ställer många av dina invanda föreställningar på ända.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Konsten att leva innerligt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Förklaring
  Anders Linderoth, 23 oktober 2014

  Ann Lagerström och Ted Harris klargör vad Sören Kierkegaard egentligen menade. De översätter hans filosofiska och ibland abstrakta resonemang till fullt begripliga och vardagliga och mänskligt sätt fundamentala problembeskrivningar. Fantastiskt! Många borde läsa.
  Anders Linderoth

 2. En bok som kan rädda liv!
  Karin Linnéa Arnland, 12 juli 2014

  Detta är en bok man hade velat läsa långt tidigare!
  Det är så fint att få möta Kierkegaard så levande, roligt och personligt! Jag är ju med där han går omkring i Köpenhamn, och ler ofta för mig själv när han pratar med författarna till boken...
  Vill man få hjälp med att gå sin egen väg och att lyssna inåt, är det här en pärla!
  En bok som inspirerar, gläder, stöttar och läker. Lika aktuell idag som på Kierkegaards tid...

 3. En fantastisk bok som ger insikt i vad det egentligen...
  HANS HULTQVIST, 31 oktober 2013

  En fantastisk bok som ger insikt i vad det egentligen innebär att vara människa, särskilt viktig i dagens konsumtionsinriktade samhälle, en bok som ger insikt om vad som är viktigt och mindre viktigt i våra liv.

 4. Riktigt bra introduktion till Kierkegaard! Lyckad med...
  Jens, 17 juni 2013

  Riktigt bra introduktion till Kierkegaard! Lyckad med konsten att förenkla utan att fördumma, man blir nyfiken på att läsa Kierkegaard i original efter att ha läst boken. Bra ge-bort-bok!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna