Berlin på 8 kapitel (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2009-09-18
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Nfai
ISBN
9789172321595
Berlin på 8 kapitel (pocket)

Berlin på 8 kapitel

(35 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-09-18
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Berlin var kring sekelskiftet Europas största stad, men i jämförelse med storasystrarna London och Paris var metropolen ett barn - över århundraden inte mer än en förvuxen bondby."Så skriver Carl-Johan Vallgren i sin bok Berlin på 8 kapitel. Men att Berlin under 1900-talet kommit att växa i betydelse kan just Vallgren vittna om bättre än de flesta. Han var under flera år bosatt i Berlin, staden som är Tysklands hjärta - och samtidigt en myllrande frizon från det tyska.Nu har Vallgren skrivit en personlig bok om sin stad. Här tar han oss med på en guidad tur genom storhetsvansinnets alléer och de labyrintiska bakgårdar där friheten övervintrat. Med ledig beläsenhet berättar han om Berlins hemligheter: författarna, förrädarna, offren. I åtta kapitel får vi möta berlinare som Anna Seghers, Bertolt Brecht, Heinrich Mann, Max Reinhardt, Alfred Döblin, Arnolt Bronnen, Horst Wessel, Albert Speer, Ulrike Meinhof, Wolf Biermann - rebeller, Stasiagenter, dissidenter, galningar, soldater, skådespelare. Vägen som Vallgren följer leder oundvikligen till barer, restauranger, klubbar, sevärdheter och museer, till underbara kvarter och tillhåll där det är olämpligt att vistas för länge. Varje essäistiskt upplagt kapitel avslutas med handfasta tips och promenadförslag i det aktuella området, och så kan vi följa hjältar och skurkar i spåren och samtidigt försvinna ut i dagens Berlin, minst lika fascinerande som gårdagens.I Carl-Johan Vallgrens tappning blir den personligt hållna essän också en oumbärlig resehandledning.Boken är illustrerad med fotografier av Annika Ström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Berlin på 8 kapitel
 2. +
 3. Dokument rörande spelaren Rubashov

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dokument rörande spelaren Rubashov av Carl-Johan Vallgren (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Berlin på 8 kapitel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och ger en önskan att "gå" alla kapitel.
  Eva Telandersson, 16 september 2016

  Läste boken först som e-bok när jag var på till och i Berlin. Då jag arbetade som ledsagare på denna resa så kunde jag inte själv styra vad vi skulle besöka. Skickade efter boken när jag kom hem och köpte även en till mitt barnbarn som just rest till Berlin. Nästa gång jag besöker staden som blir det med "Berlin på 8 kapitel" som ledsagare.

 2. Bra!
  Johan Andersson, 4 september 2016

  En mycket intressant bok som för en in i okända delar av Berlin. Jag tänker följa rutten en dag, kanske på cykel och med min kamera.

 3. Mer om Berlin
  E, 10 juli 2016

  Bra tips - borde haft ett register!! En bra fördjupande guide att ha som komplement till de "vanliga" guideböckerna. Något föråldrad.

 4. Handbok i Berlin
  HELENA TOIVONEN, 14 april 2015

  Mycket trevlig bok att ha med sig om man vill upptäcka Berlin. Vi hittade till ställen i Berlin som vi antagligen missat utan Vallgren. Boken är också allmänbildande o bra skriven, förstås!

 5. Kulturhistorisk samtidsläsning
  Eftertänksam, 29 april 2014

  Som vanligt lättillgängligt skrivet av denne författare, som lyckas ge en allt annat än torr historisk bakgrund till de många politiska skeden som så tydligt präglar denna metropol. Läses med fördel både innan och under vistelsen - varför inte en "repetition" även efteråt.

 6. Det här är boken jag borde läst INNAN jag åkte till...
  Hans Johan Olof Borgnäs, 29 oktober 2013

  Det här är boken jag borde läst INNAN jag åkte till Berlin! Ger värdefull bakgrund till långa promenader i Berlin.

 7. En Berlinsk reseguide från bakgator och svunna tider...
  Christoffer Eneljung, 24 juli 2013

  En Berlinsk reseguide från bakgator och svunna tider som både ger sammanhang och kuriosa. Jag gillade delen om den östra sidan. Sämre var författarens aversion mot gamla östs arkitektur. I motsats till författaren tycker jag inte att allt ska jämnas med marken utan att även alexanderstrasse och karl Marx allé har sin givna plats i historien. På min Berlinresa var dessa de mest spännande platserna.

 8. En mycket intressant och matnyttig turistguide och...
  Lena Dahl Qvarsell, 22 april 2013

  En mycket intressant och matnyttig turistguide och historiebok som dessutom är trevligt skriven. Högsta betyg. Har rekommenderat den till vänner på väg till Tyskland.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Carl-Johan Vallgren