Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2009-12-18
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wohlfahrt, Elsa (form)
Dimensioner
177 x 109 x 14 mm
Vikt
120 g
SAB
Lz Heberlein, Ann,Vlaa
ISBN
9789172321717

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

(53 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-12-18
54 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ann Heberleins omdiskuterade självbiografi

"Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt."

Ann Heberlein är teologie doktor och forskare i etik. Sedan tjugoårsåldern lider hon av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2, tidigare kallad manodepressivitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
 2. +
 3. Den sårade divan : om psykets estetik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sårade divan : om psykets estetik av Karin Johannisson (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En stor favorit
  Kattvagn, 22 maj 2017

  Suverän inblick, skickligt berättad som träffar rakt i hjärtat. En sån man minns och gärna delar med andra. Beundransvärd. Unik.

 2. Lite rörigt skriven
  M, 11 augusti 2015

  Dock viktigt ämne. Men gillar inte slutet och hur Ann betedde sig efteråt för att sälja mer böcker. Men tja svårläst men skadar inte att ha läst den.

 3. Läsvärd
  Anonym, 23 juni 2014

  Boken är läsvärd och ger en tydlig och bra inblick i hur det är att leva som manodepressiv. Dock är boken ganska jobbig att läsa på grund av meningsbyggnad och upprepningar. Hela boken känns väldigt rörig.

 4. Svåra tidshopp, kan inte fokusera på handlingen
  E. Eliana, 1 april 2014

  Jag tror boken egentligen är ganska bra. Problemet är bara att den är väldigt svårt skriven och jag var tvungen att lägga den åt sidan ett tag eftersom storyn blev en enda röra med tidshopp som inte är tillräckligt tydliga att de ÄR bakåtblickar. Nutid, dåtid etc flyter ihop för konstigt och det är många upprepanden av ord och meningar på kort tid. Det hela gör att man missar själva handlingen och bara blir förvirrad. Jag önskar den vore bättre skriven (med formuleringar och tydligare tidsbeg... Läs hela recensionen

 5. Jag vill inte dö, jag vill inte leva
  Susanne, 26 mars 2012

  Självutlämnande, fantastisk och rationell igenkännelseberättelse

  I boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva beskriver Ann Heberlein om hur hon upplever och känner sig i sin manodepressiva bipolära sjukdom. Hon skildrar hur det är att sitta i väntrummet på S:t Lars psykakut, med ett inre förfärligt skrik i bröstet, en ångest som äter upp henne, och sliter henne blodig inifrån och ut. I sina ångestfyllda snabbt intellektuella tankar lämnar hon sin familj, Lunds universitet, Sve... Läs hela recensionen

 6. Den pudrade dårskapen
  Jona, 5 april 2011

  Heberlein skriver sitt liv under en pågående manisk episod. Hon är så manisk att det är jobbigt att läsa. Meningar upprepas och staplas på varandra, associationerna vaga och vilda. Hon tycks också lida av grandiosa vanföreställningar. Hon är helt enkelt fantastiskt bra på allt, och mycket snygg, men hon vill ändå inte leva. Denna paradox håller absolut för att skriva en bok men mitt intresse faller då miljön huvudpersonen rör sig i är så andefattig. Det är ingen knarkande rockstjärna vi får b... Läs hela recensionen

 7. Ann Heberlein berättar öppet om sin ångest
  Kristina Simar, 13 mars 2010

  Jag tycker att detta var en fantastisk bok, en riktig sträckläsarbok. Ann Heberlein skriver så öppet och känslomässigt om sin svåra ångest och sina självmordstankar. Hon skriver också om kända författare som Virginia Woolf, Karin Boye och Sylvia Plath som trots sina framgångar inte orkade med sina liv utan tog självmord. Det är väldigt strongt gjort av Ann Heberlein att gå ut och berätta så öppet om sin psykiska diagnos, eftersom hon är ett känt namn.
  Själv har jag arbetat på ett sjukhusb... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Bokvideo