Good enough : bli fri från din perfektionism (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2010-01-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wallin, Minna (form)
Dimensioner
177 x 110 x 14 mm
Vikt
125 g
SAB
Dokb
ISBN
9789172321793
Good enough : bli fri från din perfektionism (pocket)

Good enough : bli fri från din perfektionism

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2010-01-15
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Du behöver inte vara perfekt - det räcker med good enough.
Känner du dig jagad av alla krav? Är du ständigt rädd för att misslyckas eller att omgivningen ska upptäcka dina svagheter? Tror du att du skulle vara lyckligare om du jobbade effektivare, ägnade mer tid åt dina barn, hade ett perfekt hem och en vacker, vältränad kropp?
Vi lever i ett prestationssamhälle där tv och tidningar ständigt matar oss med perfekta och vällyckade människor. Men att leverera maximalt i alla lägen och att bedöma sig själv efter vad man presterar leder till stress, låg självkänsla och försämrad livskvalitet.
?Jag brinner för att människor ska leva sina bästa liv, varje dag ?, säger Elizabeth Gummesson. Hon har själv suttit fast i perfektionistfällan och var nära att få betala med sitt liv när kroppen sa ifrån. Med träffande och ofta humoristiska fallbeskrivningar, både från sitt eget liv och från människor som hon träffat, visar hon hur tillvaron kan se ut för den som hela tiden strävar efter perfektionism eller lever med någon som alltid vill vara perfekt. Kravet på perfektion påverkar livets alla områden: arbetet, fritiden, hemmet, relationerna till barn, släkt och vänner liksom synen på kroppen och utseendet. Utifrån sina egna erfarenheter ger Elizabeth handfasta och fungerande tips och råd.
Det händer mycket i huvudet på en perfektionist och därför räcker det inte med att förändra sitt beteende, man måste också hitta ett nytt sätt att tänka, sluta ställa orimliga krav på sig själv eller oroa sig över det som kanske kan hända. Det handlar om att plocka fram sin perfektionism enbart när den är nödvändig, istället för att bära den som en kvarnsten runt halsen. Nyckeln till ett tillfredsställande och harmoniskt liv är att lära sig att vara nöjd med ? good enough.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Good enough : bli fri från din perfektionism
 2. +
 3. Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Befriad från ångest : så övervinner du oro och ... av Lucinda Bassett (häftad).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Good enough : bli fri från din perfektionism. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Suck...
  Johan, 26 januari 2019

  Jag tror ärligt inte författaren vill bli fri från sin perfektionism, som jag tror hon e ganska besatt av. Och tipsen och råden... ja, snacka om självklarheter. Inget nytt under solen utan mest som en dålig kanal fem-komedi om övre medelklassens inbillade problem. Jag söker vidare...

 2. Inte feelgood för svensson
  Anna, 20 januari 2012

  Boken börjar med att räkna upp alla fantastiska saker hon har uppnått, och att man ändå inte behöver vara lycklig...ja, stackars.
  Det är inte en feelgood bok om du själv inte har uppnått en massa saker innan du är 40, flera barn, fantastisk man, hus, karriär, pengar, vänner etc. Och trots allt det här så kan du ändå inte känna dig bra, det är något att ta iut med, du är good enough ändå.
  Ja...har lite svårt att förstå budskapet, att det faktiskt går att nöja sig med allt det här, o ... Läs hela recensionen

 3. Se genom detaljerna
  Vanlig mamma, 17 oktober 2010

  Se bortom exemplen och detaljerna i boken, de är bara exempel. De flesta av oss behöver jobba för lön, men sen då? Lever du just nu eller finns du bara?
  Köp boken om du tror att livet är något mer än jobb, en fin fasad, och att hinna göra så mycket som möjligt. Många böcker handlar om att vara medveten i det man gör. Den här är en av de bättre. Du får tips att börja förändra ett steg i taget.

 4. Inte för alla
  Mykene, 13 augusti 2010

  En bok som enligt mig riktar sig till den övre medelklassen. Kvinnor och män som inte har ett sparkaptial att ta av den dagen som kroppen säger stopp har ingen nytta av denna bok.
  "det är okej att äta hämtmat", jovisst, men alla har inte råd med det.
  "vi hoppade tvist i vardagrummet istället för att jag jobbade". Det är få förunnat att kunna arbeta hemifrån och kunna hoppa twist istället. Hur gör den vårdanställde eller den butiksantällde?
  Boken är en inspiration för ekonomiskt v... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Good enough : bli fri från din perfektionism